Kıyma... DİZİ SETİNİ KURŞUNLADILAR; YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA!

Kıyma... DİZİ SETİNİ KURŞUNLADILAR; YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA!

Cengizhan Yurdutek'in 'Kıyma' dizisinin çekimi sırasında kurşunun başını sıyırması sonucu yaralandığı öne sürüldü. Olaya ilişkin iki kişi tutuklandı, saldırıda kimsenin yaralanmadığı ortaya çıktı.

'Sıfır Bir' dizisinin final yapmasının ardından Blu TV'de yayınlanmaya başlayan 'Kıyma' dizisinin İstanbul Kartal'daki setine silahlı saldırı düzenlendi.

CENGO BAŞINDAN YARALANDI

Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Kartal'daki Be Platoları'ndaki sete giden bir grup, sahne provasına başlamak üzere hazırlık yapan oyuncu ekibine ateş açtı. Dizinin Cengo rolüyle tanınan oyuncularından Cengizhan Yurdutek, silahlı kişiyi fark edip kendini bankın arkasına attı. Yurdutek bu sırada başını sıyıran mermi nedeniyle yaralandı.

Dizi setine silahlı saldırı! Cengo rolüyle tanınan Cengizhan Yurdutek başından yaralandı

KANLAR İÇİNDE KALDI

Dizi ekibi 5 kurşun sıkan saldırganların peşine düştü, ancak yakalayamadı. Olay yerine giden sağlık ekipleri kanlar içinde kalan Cengizhan Yurdutek'in tedavisini yaptı.

Polis olay yerinde inceleme yaptı ve ifadeleri aldı. Bugün işlerinin başına geri dönen dizi ekibi olayın kendilerine değil, platoya yönelik olduğunu söyledi.

Kadri Beran Taşkın'ın yönettiği, görüntü yönetmenliğini Orkun Göntem'in üstlendiği dizinin 4. sezon çekimleri yapılıyor.

 BASIN AÇIKLAMASI

18.06.2024 günü öğleden sonra BE FİLM YAPIM PLATO STÜDYO TİC. LTD. ŞTİ. ünvanlı işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan KIYMA DİZİSİ ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan KIYMA DİZİSİ oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilincindeyiz. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir.

Hadise, KIYMA DİZİSİ ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir. Bu bağlamda, çeşitli haber sitelerinde yer alan haberlerde “dizi ekibinin olayın kendilerine değil, plato alanına yönelik olduğunu” ifade eden beyanlarının gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızdan kabulü mümkün değildir.

BE FİLM YAPIM PLATO STÜDYO TİC. LTD. ŞTİ., sinema televizyon sektörünün önemli ve saygın bir firması olarak daha önce hiçbir şekilde bu tarz bir olaya maruz kalmamıştır. Oyuncusundan, set çalışanına kadar tüm sektör mensupları tarafından çok iyi bilindiği üzere firmamız, tüm ekiplerin huzur ve güven içinde çalıştığı, son derece profesyonel hizmet aldığı bir platodur.

Gerek firma yetkilileri, gerekse tüm çalışanlarımız daha önce her hangi bir tehdit almamış, her ne şekilde olursa olsun en ufak bir saldırı girişimine maruz kalmamıştır.

Güvenlik tedbirlerinin son derece titizlikle sağlandığı işyerimizde bundan böyle daha da teyakkuz halinde olunacağını, gerek ülkemizden gerekse tüm dünya ülkelerinden gelen çekim ekiplerinin huzur ve güven içinde tam bir profesyonellikle çalışmaya devam etmeleri için gereken her şeyin yapılacağını bu vesileyle kamuoyuna duyururuz.

Firmamız, sinema televizyon sektörünün öncü firması olarak tüm dünyada ülkemizi temsil etmeye, istihdam ve katma değer üreterek ülke ekonomisine yüksek değer katmaya, her geçen gün hizmet kalitesini daha da öteye taşımaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 BE FİLM YAPIM PLATO STÜDYO TİC. LTD. ŞTİ.

 Vekili ve Yetkilisi

 Av. Berrin Mert

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.