KÜÇÜK RESSAMLARDAN GÖRKEMLİ SERGİ!

KÜÇÜK RESSAMLARDAN GÖRKEMLİ SERGİ!

Çağdaş Türk resminin ünlü isimlerinden Tülin Kanun “Gelecek Benim”adı altında atölyesinde gerçekleştirdiği projeyle 52 anaokulu öğrencisi yaptıkları birbirinden güzel tabloları Beylerbeyi Sarayı Tünel Sergi Salonu'nda görücüye çıkarttı.

İstanbul’daki 8 farklı anaokulundan 6’lı gruplar halinde altı hafta süren bir dizi eğitim programına tabi tutulan  4.5-5.5 yaş arası öğrencilerin yaptıkları tabloların yer aldığı sergiden elde edilen gelirin tümü Koruncuk Vakfı'na bağışlanacak.

Açılışında Serap Sarı, Tülay Özmen, Berrin Özbek, Çiğdem Altuğ gibi cemiyet hayatından birçok ünlü ismin yer aldığı sergi ile ilgili Ressam Tülin Kanun duygularını şöyle dile getirdi:

“Sanat ve sanatçının farkındalığını keşfetmek, miniklerimizin resim sanatına olan bilincini arttırmak, gerçek yeteneklerin küçük yaşta keşfedilip, yönlendirilmelerine yardımcı olmak adına başlattığımız “Gelecek Benim” projesi uzun süredir gündemimizdeydi. Hayata geçirdiğimiz bu projede miniklerimizin birbirinden güzel eserlere imza atmaları bizi çok mutlu etti”.

koruncuk_sergi_2.jpg

4-5 yaş çocuklarının yaptıkları resimlerin satışından elde edilecek gelirin Koruncuk Vakfı’na bağışlanmasının da ayrı bir önem taşıdığını belirten Tülin Kanun “Çocukların çocuklara destek vermesi eminim onlarda yardımlaşma duygusunun ilk temellerini de atmış olacaktır” dedi.

koruncuk_sergi_1.jpg

Açılışta ayrıca sergiye katılan çocuklara Koruncuk Genel Müdürü Ayşe Güveniş ve projenin sahibi Tülin Kanun tarafından sertifikaları ve minik hediyeler de verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.