Mustafa -Lal Denizli...  DOWN SENDROMLU ŞEFLER’LE AYNI MUTFAKTA!

Mustafa -Lal Denizli... DOWN SENDROMLU ŞEFLER’LE AYNI MUTFAKTA!

Denizli, Down Sendromu'nun Türkiye'de yeni yeni algılanmaya başladığını belirterek, "Biz de bu etkinliklerin içinde yer alarak Down Sendromlu kardeşlerimize katkıda bulunuyorsak bu bize mutluluk verir."dedi.

İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Tomurcuk Vakfı ve Kare Anaokulu iş birliği ile hayata geçirilen Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında düzenlenen organizasyonda Mustafa Denizli ve kızı Lal Denizli, down sendromlularla birlikte 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel pasta yaptı.

İstihdam garantili, Türkiye'de hatta dünyada ilk olan Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

 

İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Tomurcuk Vakfı ve Kare Anaokulu iş birliği ile hayata geçirilen Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında sevgililer gününe özel Sheraton Grand İstanbul Ataşehir otelinde bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen bu organizasyonda Mustafa Denizli ve kızı Lal Denizli Down Sendromlu bireylerle “Sevgi Pastası” yaptı.

 

Denizli, Down Sendromu'nun Türkiye'de yeni yeni algılanmaya başladığını belirterek, "Biz de bu etkinliklerin içinde yer alarak Down Sendromlu kardeşlerimize katkıda bulunuyorsak bu bize mutluluk verir. Umarım bu girişimler ülkenin her tarafında destek görür.

Ben de bundan sonra elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışacağım. Onlar bu ülkede daha da büyük işlere imza atacaklar" ifadesini kullandı.

 

DOWN ŞEFLER PROJESİ DÜNYADA BİR İLKTİR...

 

Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi'yle Down Sendromlu bireylerin, 23 haftalık akademik eğitimin sonucunda aşçı mesleğini edinip, yüzde yüz iş garantisiyle yeni hayatlarına başlayacağı açıklandı.

 

İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, derneğin tek hedefinin toplumun her kesimiyle birlikte hareket eden, yaşama ve kültürünü pekiştiren eğitimci bir yapı olmak olduğunu ifade ederek, "İlk adımlarımızı attık.

 

Hazırladığımız ve hayata geçirmek istediğimiz çok fazla projemiz var. Bugün onlardan birini ve hatta en önemli olanlardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi bizim için çok özel bir proje.

Yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonunda Down Şeflerimizi yüzde yüz iş garantisiyle sektöre kazandıracağız. Eminim ki hayatlarında en özel günleri bizimle birlikte yaşayacaklar. Heyecanımız çok büyük. Down Şefler projemiz dünyada ve Türkiye'de bir ilktir ve toplumun birlikte yaşama kültürüne çok büyük bir etki sağlayacaktır.

Bu özel projede 'Sizinle Tamamız' diyen işbirliği ortaklarımıza melek yüzlerim adına teşekkür ederim ve diyorum ki, 'Sadece 1 Fazlayız'" diye konuştu.

 

Kare Anaokulu Kurucusu ve İstanbul Down Sendromu Derneği Asbaşkanı Aydan Gömügen Tuncay da projenin önemine değinirken, etkinliklerinin devam edeceğini açıkladı.

 

İstanbul Down Sendromu Derneği hakkında:

 

İstanbul Down Sendromu Derneği sivil toplum hayatına 29 Ekim 2016 tarihinde dernek Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay tarafından kurulmuştur.

Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri ile faaliyet alanı her türden fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, işitme ve görme engelliler; sorunlu ve yoksun gençlik; kronik hastalık grupları ve farklı ihtiyaç grupları için Down Sendromlu birey yakınları ile Down Sendromu alanında çalışanları bir araya getirmek, sorunlarını birlikte ele almak, üyeler arası dayanışmayı sağlamak, ailelerin yönlendirilmelerinde, Down Sendromu ile ilgili araştırma düzenlemek veya desteklemek, ailelere genetik danışmanlık vermek, engellilerin rehabilitasyon, eğitim, tıbbi yardım, sosyal güvencelerinin tesisi, miras hukuklarının korunması, yaşamlarını devam ettirecekleri bağımsız yaşam evlerinin kurulması, istihdam sağlamak amaçlı, korunaklı iş yerlerinin kurulması konularında her türlü destek vermek veya kurmaktır. 

Özel sektör ve kamu kurumlarında istihdam edilmelerinde yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.