Müze Gazhane... GENÇLERİ VE SOSYAL GİRİŞİMCİLERİ BULUŞTURUYOR!

Müze Gazhane... GENÇLERİ VE SOSYAL GİRİŞİMCİLERİ BULUŞTURUYOR!

30 Mayıs Pazartesi günü Müze Gazhane’de düzenlenecek ‘Hayata Değer’ buluşmasında ilham verici konuşmalar, atölye çalışmaları, deneyim alanları ve sosyal girişimcilerin bir araya geleceği pazar yeri yer alacak.

Kale Grubu, Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. (h.c.) İbrahim Bodur’u, vefatının altıncı yılında gençler ve sosyal girişimcilerle birlikte anacak.

Kale Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. (h.c.) İbrahim Bodur, vefatının altıncı yıl dönümünde gençler ve sosyal girişimcilerle birlikte anılacak.

“Topluma değer katma, topraklarına iyi bakma” ilkesiyle Kale Grubu’nun yolunu çizen İbrahim Bodur’un anısını yaşatmak üzere, 30 Mayıs Pazartesi günü Müze Gazhane’de ‘Hayata Değer’ buluşması gerçekleştirilecek.

Sosyal girişimciler ve sosyal girişimcilik alanıyla tanışmak isteyen gençleri bir araya getirecek ‘Hayata Değer’ buluşması, ’Birlikte, Bir İlkte’ sloganıyla 10.30 – 18.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Halka açık olarak gerçekleşecek buluşma, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Impact Hub Küresel Gelişim Direktörü Alberto Masetti Zanini ise ‘Sosyal Etki İçin Küresel Hareket’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Sosyal Girişimciliğin Önemli İsimleri Sahnede Olacak

Sosyal girişimciliğin nabzının atacağı buluşmada; Onaranlar Kulübü Kurucu Ortakları Doğukan Güngör ve Ufuk Emin Akengin, Erişilebilir Her Şey Kurucu Ortakları Seben Ayşe Dayı ve Serim Berke Yarar, Sen De Gel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Adım Adım ve Açık Açık Derneği’nin Kurucularından Prof. Dr. Itır Erhart, Hayata Sarıl Derneği’nin Kurucusu Ayşe Tükrükçü, Bego Jeans Kurucusu Bego Demir, Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık, TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın, Anlatan Eller Kurucusu Pelin Baykan, Tospaa girişiminin Kurucusu Alp Ar, Kadınların Elinden Kurucusu Mustafa Alp Dumrul gibi sosyal girişimcilik ve sivil toplum dünyasının önde gelen isimleri ilham verici konuşmalarıyla deneyimlerini paylaşacak.

Ana sahnede; Eşitsizliklerin Azaltılması için Adımların Çoğalması, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ekseninde Sosyal İnovasyon, Sorumlu Tüketim ve Üretim Kimin Sorumluluğu ve Hedefler için Ortaklık, Hayaller için İş birliği gibi toplumu ve dünyayı yakından ilgilendiren konu başlıkları masaya yatırılacak.

Katılımcıları Atölyeler ve Pazar Yeri ile Zengin Bir Deneyim Bekliyor

Ana sahnenin yanı sıra eş zamanlı olarak atölye çalışmalarının olacağı buluşma alanında;

Impact Hub, S360, Inogar, This is Mana, Pulsec, Arbor Impact, Anlatan Eller, Toyi, Kızlar Sahada, Arkerobox gibi birçok sosyal girişimin katkıları ile sosyal inovasyondan elektronik atığa, işaret dilinden etki tasarımına kadar çeşitli atölyeler ile katılımcılara sosyal girişimcilik yaklaşımlarının ve pratiklerinin aktarılacağı yeni deneyim fırsatları sunulacak.

Ayrıca Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı iş birliği ile her biri farklı alanda etkin çalışmalar yürüten sosyal girişimlerin 30 tezgâh alanının yer alacağı Sosyal Girişimcilik Pazar Yeri de buluşmada yerini alacak.

Etkinliğe katılırken ihtiyaç duymadığı eski elektronik eşyalarını getirenlerin yapacağı bağışlar ise Elektronik Atıkları Geri Dönüştürme Derneği’nin iş birliğiyle bir bilgisayar sınıfı açılmasına katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.