Nilgün Tanrıkulu... "ÖZLENEN" SERGİ PORTAXE'DA!

Nilgün Tanrıkulu... "ÖZLENEN" SERGİ PORTAXE'DA!

Ressam Nilgün Tanrıkulu'nun yağlıboya resimleri 12-16 Kasım 2011 tarihleri arasında Baltalima'nındaki Portaxe `de sergilendi.

Ağırlıklı olarak tuval ya da duralit üzerine yağlıboya resimler çizen Tanrıkulu'nun resimlerinde insan portreleri öne çıkıyor. Resim yaparken resimlerinin teknik ya da anatomik mükemmellik taşımalarından çok, onlara bakanları farklı yolculuklara çıkarmayı amaçladığını belirten Nilgün Tanrıkulu, bu sergiyi, kendisine resim sevgisini aşılayan babasının anısına ithaf ediyor.

Nilgün Tanrıkulu'nun "Özlenen" adlı resim sergisinin açılış kokteyli 12 Kasım 2011, Cumartesi günü, 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşti. Bu davete sanat ve cemiyetten bir çok kişi katıldı. Nilgün Hanım sergi sonrası Bolu 'da da resim, ebru, seramik ?vb konulu bir atölye açacağını belirtti.

Nilgün Tanrıkulu

1970 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilçede tamamladı. Lise eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Kısa bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra, 1999 yılından itibaren, içinde var olan resim sevgisi ile bu sanata yöneldi. Bolu Royal Resim Atölyesinde resim çalışmalarına başladı. Daha sonra değişik atölyelerde birçok hocadan aldığı özel derslerle resim tekniğini geliştirdi. 2003 yılında resim çalışmalarıyla birlikte Bolu Sanat Sokağı dergisinde ünlü ressamlarla ilgili yazılar derledi.

Bolu Görsel Sanatlar Derneği ve Sesan üyesi de olan Tanrıkulu, amatör olarak müzikle ve fotoğrafçılıkla da ilgilenmektedir. Birçok sergiye katılan ve halen Sabiha Gökçen Resim Atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçı, evli ve iki çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.