Okan Tok…  TARKAN VE SEZEN AKSU’DAN SONRA   “CEYLAN” DEDİ

Okan Tok… TARKAN VE SEZEN AKSU’DAN SONRA “CEYLAN” DEDİ

Bir çok solist'in yorumlamaya cesaret edemediği eserleri tercih edip Cover yapan Okan Tok bu defa Söz ve Müziği Sezen Aksu imzalı "Ceylan" ile karşınıza çıktı.

Tarkan ve Sezen Aksu, 2009’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Şenlik köyünde koyun otlatırken karakoldan atılan bir patlayıcı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol için ‘Ceylan’ adlı şarkı da düet yapmışlardı.

Okan Tok bu eseri tercih etme nedenini başta Ceylan Önkol olmak üzere; dünya üzerinde vefat eden tüm çocuklar ve geride kalan aileleri için bir feryat olarak nitelediği için cover yapma kararı aldığını söyledi.

Daha önce de “UNUTTUN MU BENİ – DANSÖZ DÜNYA “gibi Sezen Aksu şarkılarını cover yapan sanatçı Okan Tok “Sahnede bile canlı yorumlamaya cesaret edilemeyen, profesyonellik gerektiren Sezen Aksu şarkılarını tercih ediyorum çünkü sesimi ve sanatçı kimliğimi böylesi zor eserler ile sevenlerime ulaştırmak beni mutlu ediyor” dedi.

Duyarlı kişiliği ile tanınan sanatçı Okan Tok “Son dönemler de özellikle Filistin başta olmak üzere Dünya’dan gelen çocuk ölümlerine karşı ailelerinin feryatlarına karşı benim bir duruşum olmalı, hiç bir savaş ve zulüm gören insan olmamalı, doğal afetler sebebiyle kaybettiğimiz bir çok canımız oldu onlara ve son dönemde sokak hayvanları ( ki ben onlara haycan diyorum) katliam gibi kanunlara karşı hem bireysel hem de bir ses sanatçısı olarak sessiz kalmamak adına bu projeyi gerçekleştirme kararı aldım dedi.

Klip çekimleri için ilk kez Mardin, Diyarbakır ve Batman’a giden sanatçı 3 gün boyunca sıcak hava sebebiyle hayli zorlandığını ama en özel kareleri yakalamak için ekip olarak özen gösterdiklerini belirtti.

Deep house tarzında cover yapılan eser de  entrüman olarak ud’un ahengi farklı bir şekilde kullanılırken aranje ve mix mastering  MURAT YILMAZ’a, klip’in senaryosu NUR AHLATCI’ya aitken yönetmen koltuğunda  FESİH PEKDOĞAN ve Back Vokal’de ise başarılı sanatçı Pınar Çubukçu ismi göze çarpıyor.

“CEYLAN” Şarkı Sözleri

Ah yüreğimde dört nala atlar
Atların sağrısında kanatlar
Sağ yanım boydan boya Mezopotamya
Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar

Gözlerime astılar seni
Ceylanım kör oldum ben
Ne havan topu ne mermi
Senle vuruldum ben

Ah gözümün yaşı sel Selanik
Diyarbekir'e bir türkü selalık
Gezme Ceylan, bu dağlarda gezme
Gece gerdanlık, gündüz mezarlık

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.