Özcan Deniz... "ÇOCUKLAR YÜRÜSÜN DİYE" ALMANYA'DA KONSER VERECEK!

Özcan Deniz... "ÇOCUKLAR YÜRÜSÜN DİYE" ALMANYA'DA KONSER VERECEK!

Ünlü sanatçı Özcan Deniz ise önümüzdeki günlerde beyin felçli çocuklar için Alanya'da konser vermeye hazırlanıyor.

Serabral Palsi, diğer bir deyişle beyin felci? Bu hastalık ,beynin hareket merkezlerini kontrol eden hücrelerinin zarar görmesi sonucunda, kas ve sinir sisteminde hasarlar oluşturarak hareket bozukluklarına neden oluyor.

Beyin felci, bacak kaslarını da etkiliyor ve yürümeye engel oluyor?

Bir yıl önce kurulan Patika, Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği işte beyin felci nedeni ile yürüyemeyen çocuklar için bir yardım kampanyası başlattı.

Beyin felçli olan çocukları yüzde elli oranında yürümelerini sağlayacak ve Alanya Devlet Hastanesi'ne bağışlanacak olan Pediatrik lomokat cihazının alınması için başlatılan kampanyaya sanatçı Burat Kut ve Özcan Deniz'den de destek geldi.

Burat Kut, kampanyanın yüzü oldu. Fotoğrafları ise ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut çekti. PTT'nin de desteklediği kampanyanın posterleri tüm PTT ofislerine asıldı.

ÖZCAN DENİZ'DEN KONSER DESTEĞİ

Patika , Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği'ne kurulduğu andan itibaren destek veren Özcan Deniz, pediatrik lokomat cihazının alınması için 270 bin Euro toplanmasına katkıda bulunacak.

Kampanya çerçevesinde şuana kadar sadece 60 bin Euro toplanabildi.

Dernek Başkanı Levent Benal ise şunları söylüyor:

Şu anda alımı için kampanya düzenlenmiş olduğumuz pediatrik lokomat cihazından maalesef ülkemizde bir adet dahi bulunmamaktadır?Kaldı ki,ülkemizde ,bu cihazdan faydalanacak yüz binlerce çocuğumuz bulunmaktadır.Tıp teknolojisinin,bu alanda gelmiş olduğu son nokta olan bu cihazdan daha çok fazlası gerekmektedir.Bize göre hedef ,her ilde birer adet lokomat (hem yetişkinler,hem de çocuklar için)cihazının zaman içersinde temin edilmesidir.Lütfen herkes biraz empati yaparak;kendilerinin yada sevdiklerinin başına böyle bir hadise meydana gelmeden bu kampanya'ya destek versin?

ROBOT PEDİATRİK LOKOMAT CİHAZI'NIN ÖZELLİKLERİ

Pediatrik Lokomat , çocuklarda yürüme bozukluğuna neden olan nörolojik problemlerin, rehabilitasyonu için geliştirilmiş eşsiz bir üründür.

Yürüme fonksiyonunun karmaşık süreçlerinin tam anlamıyla kontrol altına alındığı, çocuğa yürüme deneyiminin fiziksel ve bilişsel düzeyde yaşatıldığı bir rehabilitasyon ortamı sunmaktadır.

Pediatrik Lokomat aşağıdaki özellikleri ile halen varolan tedavi seçeneklerinin çok ötesinde bir tedavi etkinliği sunmaktadır.

Dereceli ve tam otomatik ağırlık alma özelliği,Kısmi ağırlık taşıma prensibi ile robotik yürümenin kombine edilme özelliği, Robotik ve otomatik uzun yürüme ortezi ile vasıtası ile fizyolojik yürüme paterninin deneyimlenmesi, Renkli ve interaktif biyofeedback seçenekleri, Tedavi süreci ile ilgili objektif/sayısal verilerin takibi ve analizi.

Bu cihaz sayesinde daha önce yürüme hissini hiç tadmamış olan çocuk bacaklardan gelen sensörel ve görsel algı ile birlikte reflex yürüme paternini beyinde olması gereken hücre gruplarına değil onun vazifesini yüklenebilecek başka beyin hücresi dokularına öğretir. Bu durum beynin reorganizasyon ve adaptasyon yeteneğinin bir sonucudur.

KAMPANYA HESAP NUMARALARI

ESAP ADI : ALANYA ENGELSİZ YAŞAM GÖNÜLLÜLERİ

BANKA : DENİZBANK

ŞUBE KODU : 2150 - ALANYA ŞB.

HESAP NO : 3972590 - 351(TL) IBAN: TR16 0013 4000 0039 7259 0000 01

3972590 - 352 (EURO) IBAN: TR86 0013 4000 0039 7259 0000 02

3972590 - 353 (USD)

--------------------------------------------------------------------------------------------

HESAP ADI : ALANYA ENGELSİZ YAŞAM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

BANKA : HALKBANK

ŞUBE KODU : 456 - ALANYA SANAYİ ŞUBESİ

HESAP NO : 16100007 IBAN: TR87 0001 2009 4560 0016 1000 07

--------------------------------------------------------------------------------------------

POSTA ÇEKİ HESAP NO: 06095342PROJE'NİN BANKA HESABI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.