ŞANTAJ GÖRÜNTÜLERİ NASIL ÇEKİLİYOR? NASIL KORUNABİLİRSİNİZ???

ŞANTAJ GÖRÜNTÜLERİ NASIL ÇEKİLİYOR? NASIL KORUNABİLİRSİNİZ???

Son yıllarda ünlü ya da ünsüz pek çok kişiye şantaj yapmak amacıyla çekilen görüntüler genellikle iki ayrı yöntemle kaydediliyor.Peki bu görüntülerde nasıl korunacağız?--->Gizli kamera çekim yöntemlerini ve korunmanın yollarını öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Son yıllarda ünlü ya da ünsüz pek çok kişiye şantaj yapmak amacıyla çekilen görüntüler genellikle iki ayrı yöntemle kaydediliyor.

Birinci ve en sık kullanılan yöntem cep telefonları. Artık hemen hemen her cep telefonunun bir kamerası var. Ve bu kameralarla yüksek kalitede görüntü çekmek mümkün.

Cep telefonlarının en büyük özelliği, bir tuşla kayıt edip bir arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Bir bilgisayara aktarabiliyorsunuz, oradan cd'ye aktarabiliyorsunuz.

Çekmesi yeterliği değil, bir bluetooth veya hafıça kartı yoksa sadece çekmesi ve onu bluetoothla başkaları ile paylaşması artık çok kolay.

Aslında evinizde işyerinizde yani özel alanlarda cep telefonu ile görüntünüzün kaydedilmesi gibi korkunuz varsa bunun da çaresi var. Bu çarenin adı Jammer.

Türkiye'de bazı hadiselerde ağırlıklı olarak cep telefonları kullanıldı. Ama cep telefonundan görüntü elde edilmesini istemiyorsanız bunu engelleyen cihazlar var. Çok gündemde olan Jammer dediğimiz frekans karıştırıcılar.

Eğer sizinle ilgili bir bilginin cep telefonuyla özel mekanınızdan ya da yaşadığınız yerden çıkartılmasını istemiyorsanız bunu kullanmalısınız.

Şantaj amaçlı görüntü çekmek için kullanılan ikinci yöntem ise gizli kameralar. Kimi zaman çalıştığımız iş yerinde, kimi zaman alışveriş yaptığımız dükkanlarda varlığına alıştığımız güvenlik kameraları artık çok daha küçükler.

Ve akvaryumun içinde saklanabilenlerden, vida gibi görünenlere, duman dedektörü sanılabilecek olanlardan, gömlek düğmesi gibi duranlara çok çeşitli olanlar var.

Ve aslında Türkiye'de özellikle İstanbul'da bunlara ulaşmak çok da zor değil. Tahtakale, Perpa gibi yerlerden bir gizli kamera edinmek çok kolay.

Örneğin Tahtakale'de 20 ila 80 dolar arasında satılan çeşit çeşit gizli kameralar var.

Gizli kameraların 5- 6 çeşidi bulunuyor. Ama bunların en çok tercih edileni, duman dedektörü şeklinde olanlar. Çünkü bunlar mekanlara çok güzel saklanabiliyor ve yangın sistemi gibi görünüyor.

Bunların dışında mini kameralar var. Onları da bir yere saklamak ya da kablo kanallarının içine gizlemek mümkün. Sadece ucundan görüntü alabildiği için her yere saklanabiliyorlar.

Hırsız sensörü gibi duran gizli kameralar da var. İçinde küçük bir led ışık gece görüşü de sağlıyor. Bu şekilde uzun süre kayıt yapabiliyor.

Bu kameraların fiyatları 150- 200 dolardan başlıyor 600- 700 dolara kadar çıkıyor.

Son yıllarda adeta bir suç aleti haline gelen gizli kameralar aslında güvenlik sektörünün ayrılmaz bir parçası. Ama ne yazık ki, güvenlik sektörü için iyi niyetle üretilen bu araçlar zaman içinde üretim amaçlarının dışında kullanılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.