`SEKSENLER'.. LOVE STORY.. GÖNÜL YAZAR.. VE HEY DERGİSİ..
Fehmi'si (Rasim Öztekin), Rukiye'si (Özlem Türkad), Ahmet'i (Şoray Uzun), Nazlı'sı (Yasemin Çonka), Çağatay'ı (İker Ayrık), Niyazi'si (Vural Çelik), Ergun Plak'ı (Serhat Kılıç), Gülden'i (Ayşe Tolga), Seçil'i (Pelin Akil), Pastacı Sami'si (Berat Yenilmez), Şahin'i (Ceyhun Fersoy), Sağcı Alper'i (Osman Büyükercan), Bekçisi (Hacı Ali Konuk), Şükriye'si (Münis Düşenkalkar), Elvan'ı (Begüm Öner), Laz Komiseri (Onur Dilber) ve ekibe yeni katılan tüm oyuncuları ile.. Hastası olduğum bir televizyon dizisi var:
TRT'nin yüz akı dizilerinden hatta salı akşamları yayınlandığı için beni 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinden vazgeçirecek kadar sevdiğim 'Seksenler' beni ağlatmaya devam ediyor.. 80'li yılları dibine kadar yaşamış bir gazeteci olarak her sahnesinde dalıp dalıp gidiyor.. Kah gülüyorum.. Dediğim gibi kah göz yaşlarıma hakim olamıyorum..
Hastasıyım.. Dizinin de.. Tüm oyuncuların da.. Ama benim için öyle iki star var ki; biri evin büyük oğlu Ahmet (sevgili Şoray Uzun).. Diğeri de 'Ergun Plak' ki oyunculuğu kadar sesine, şarkıcılığına da hayran olduğum Serhat Kılıç..
O plakçı dükkanı ki; vitrini ve içerisi HEY'in listeleri, HEY'in kapakları ile süslü.. Dükkan her ekrana gelişinde.. 25 yıl HEY'e hizmet etmiş bir gazeteci olarak o yılları yeniden yaşıyorum..
Geçen haftaki bölümde Ahmet'le Ergun arasında laf 'aşk'tan açıldı.. Ergun Plak dedi ki;
-Sana öyle bir plak dinleteceğim ki, aklın duracak..
Sonra raftan 'Love Story' albümünü aldı getirdi..
Ahmet baktı baktı ve dedi ki;
-Oğlum Türkiye'de her şarkının aranjmanını yaptılar da bir tek şu şarkının aranjmanını yapmadılar..
Ahhhh ah! Dizinin çekimleri sırasında orada olacaktım ki; sevgili yönetmen, senarist ve oyunculara şöyle diyecektim:
-'Love Story'nin Türkçe sözle aranjmanını 80'lerden tam 10 yıl önce 1970'de yaptılar.. Gönül Yazar yaptı.. Plağın adı da 'Aşk Hikayesi' idi..
Ve bu plak yüzünden Gönül Yazar Hanımefendi ile HEY dergisinin arası bozulmuş, 1971'den itibaren Gönül Yazar'ın G harfinin bile HEY dergisine girmesi yasaklanmıştı.. Önce o yılın HEY Dergisi Yılın Müzik Oskarları anketinin sonuçlarına bir bakalım:
Selda [Yılın Kadın Şarkıcısı], Barış Manço [Yılın Erkek Şarkıcısı], Moğollar [Yılın Topluluğu], Durul Gence 7 [Yılın Orkestrası], Hülya Kırbağ [Yılın Ümit Veren Kadın Şarkıcısı], Kenan [Yılın Ümit Veren Erkek Şarkıcısı], İşte Hendek İşte Deve/ Barış Manço [Yılın Bestesi], Dadaloğlu/ Cem Karaca [Yılın Düzenlemesi], Aşk Hikâyesi/ Gönül Yazar [Yılın Türkçe Sözlü Şarkısı]
İşte ne olduysa bundan sonra oldu..
O zamanlar HEY dergisi muhabirleri, bu muhteşem haberi sanatçılara telefonda değil, bizzat evlerine ya da çalıştıkları gazinolara giderek verirlerdi..
Rivayet odur ki; HEY dergisinden 'rahmetli' Yener Süsoy da Gönül Yazar'a bu haberi vermek için çalıştığı gazinoya gitmiş, ancak Gönül Hanım tarafından kulise kabul edilmemişti.. 'Bana ne HEY'in ödülünden..' demişti..
15 Mart 1972'de Spor ve Sergi Sarayı'nda [şimdiki Lütfü Kırdar'da] yapılan HEY dergisinin ödül dağıtım konserine gidenler kapıda şöyle bir duyuru ile karşılaştılar: 'Avrupa'dan dönemeyen Barış Manço ile birincilik ödülünü reddeden Gönül Yazar bugünkü konsere gelemeyecektir. Sadece bu sanatçıları dinlemek için bu konsere gelen müzikseverler, biletlerini gişeye iade edebilirler'.
Sonuçta 10 [yazıyla on] kişi biletini geri verdi ve konser yapıldı. Sonra mı? O günden sonra Gönül Yazar'ın G harfi bile HEY dergisine giremedi.
'Seksenler'in o bölümünde bir de muhteşem bir bayram sabahı yaşandı.. Ve o görüntülere rahmetli İbo'nun 'Benim Balonlarım Vardı' şarkısı eşlik etti..
İbo.. İbrahim Tatlıses değil..
İbo.. İbrahim Sesigüzel.. Kim mi?
4 Mayıs 1950 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Gerçek adı, İbrahim Sesigüzel. Avusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra 1971'de Almanya'ya gitti. Mönchengladbach kentindeki Yüksek Konfeksiyon Okulu'na girdi. 1975'te mezun oldu. Almanya'da bulunduğu sıralarda Joachim Brauer Sextet ve Dark Facel gruplarıyla Dans Müziği yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra İlhan Feyman Orkestrası'nda şarkı söylemeye başladı. Oradan İstanbul Gelişim Orkestrası'na geçti. Selçuk Başar'ın desteği ile Nükhet Duru Kabare Show'a transfer oldu. Uzun süre Ajda Pekkan'la aynı sahneyi paylaştı.
Vokali bırakıp, solo söylemeye karar verdikten sonra 1978'de yaptığı 'Balonlarım Vardı' adlı plâğı ile büyük patlama yaptı. İbo, ikinci evliliğini 1980'de Filiz Balyemez, üçüncü evliliğini de Jale Sinar ile yaptı. Yurtdışına çıktı. Aşkım [1973] ve Ayşem [1980] adlarında iki kız çocuğu dünyaya geldi. 1997'de yeniden Türkiye'ye döndü ve Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanı olduğu Saadet Partisi saflarına katıldı. 23 Ekim 2003 tarihinde 53 yaşında yaşamını sürdürmekte olduğu Edremit'e bağlı Altınoluk beldesinde kalbine yenik düştü. Vasiyeti üzerine ölüm haberi kızlarına verilmedi. İbo; altı yabancı dil biliyordu.
45'lik Plâkları
1978: Balonlarım Vardı/ Şarkılar Ölmez [Öncü Plâk] 1979: Kuklalardan Biri/ Sönmeyen bir Şey Var [Güneş] 1981: Dünyanın En Güzel Kızı/ Sebebi Var [Mobydick]
Albümleri
Terelelli Sevgilim [1994]
+ + +
Şimdi dizinin yapımcısı sayın Birol Güven ile yönetmeni Müfit Can Saçıntı'dan (aynı zamanda 'Çocuklar Duymasın' dizisinin Mandıra Filozofu Mustafa Ali) iki isteğim var..
1-Nazlı'yı Dümbüllü Niyazi'yi yar etmeyin.. Bırakın Ergun Plak ile mutluluğu yaşasın..
2-Ergun Plak'ı (dükkanı) yakından görmez, orada bir imza günü düzenlemezsem gözlerim açık gider..
Seksenli yılları da.. Hepinizi de çok seviyorum...
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.