Selda Bağcan... 'ATATÜRK'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ!'

Selda Bağcan... 'ATATÜRK'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ!'

İktidarın 100. yıl heyecanını söndürmek istediğini belirten Selda Bağcan “Başaramazlar. Cumhuriyet ilelebet payidar olacak” dedi.

Sözcü'den Hande Zeyrek; TIme Dergisi'nin “Yaşayan efsane kadın şarkıcılar” listesine giren, 52 yıllık sanat yaşamıyla dünyaya uzanan Selda Bağcan'a 100. yıl coşkusunu sordu.

“Çok doluyum” diye söze başlayan Bağcan kutlamaların gölgelenmek istenmesine şöyle isyan etti: “Ben çok heyecanlıydım ama bu iktidar heyecanımızı söndürmeye çalışıyor. İnanamıyorum yapılanlara. TRT kutlamaları iptal ediyor.

Ne kadar ayıp bir şey. 28 Ekim'de Filistin için dayanışma mitingi yapacaklar. 29'unda da yapsanıza aynı mitingi. Cumhuriyeti de kutlayın. Engel yok ki. Bir kesim maalesef cumhuriyete düşman.

Siz hangi topraklarda, hangi düşmanlıkla büyüdünüz? Cumhuriyetle barışın artık. Nehirler tersine akmaz. Bu nehir aldı başını gidiyor. 

Cumhuriyet bir nehirse eğer hep ileri gidecek. Heyecanımız sönmeyecek, durmayacak. Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır.”

Muhabirimiz Hande Zeyrek'e konuşan Selda Bağcan “bu ülkede sanatçı olarak var olmam Atatürk sayesinde” dedi..

HAZMEDEMİYORLAR

“Atatürk laik bir Türkiye yarattı ve bu insanlar bunu hazmedemiyorlar” diyen Selda Bağcan şöyle devam etti: “Cumhuriyet her şeydir. Bugünkü varlığımızın nedenidir bir kere. Bakın babamın babası dedem ve 5 kardeşi. Bir ailenin 6 erkeği Çanakkale'de şehit düşmüş. Ailenin bütün fertleri şehit düşmüş. Ben 3. nesil torunum. Benim kadar kim heyecan duyabilir ki Cumhuriyet için. Bu ülkenin kurtuluşunda ailemin de payı var. Her şeyimizi borçluyuz, bu cumhuriyet varlığımızın nedeni. Atatürk deyince ağlarım ben her 10 Kasım'da.”

Selda Bağcan Nazım Hikmet'in Memleketim şiirini besteleyip 100. yıla armağan etti.

Atatürk ve cumhuriyet sevgisi ilkokulda başlar

Annesi ilkokul öğretmeni olan Selda Bağcan, Atatürk ve cumhuriyet sevgisiyle yetiştiğini anlattı. Bağcan, “Annem öğretmendi.

İlkokul üçe kadar annem okuttu beni. İlkokuldan çocuklara Atatürk sevgisi işlenmeye başlanır hele de anneniz öğretmense. Biz kutlamalarda izci olurduk.

Trampet çalıyorduk. Van'da geçti çocukluğum. Çok güzel kutlanıyordu milli bayramlar. Yine okullarda kutlanıyor, görüyorum” dedi.

Selda Bağcan Vakfı'nı kurma hazırlığında olduğunu söyleyen Bağcan, “Vakıf fikri yıllardır vardı. Niyet vardı ama para yoktu. Şimdi biraz oluştu son yıllarda.

Herkesin içinde vardır yardım hissi. Eğitim ve yardımlaşma vakfı olacak. Hayvanlara da destek olacak. Hayvanlar için barınak yapmak istiyorum. Benim de çok hayvanlarım var.

Bodrum'da 30 kedi, Tarabya'daki evimde de 30 kedim var” dedi.

Kaynak:sözcü.com.tr / Hande ZEYREK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.