6. Best Of Rumeli Ödülleri... SAHİPLERİNİ BULDU!

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFED) tarafından düzenlenen ve Türkiye’de yaşayan Rumeli, Balkan kökenli Sanatçı, Akademisyen, Gazeteci, Yazar, Sunucu, Radyocu, Sosyal Medya Fenomeni, Sporcu, Modacı, Rumeli kültür elçisi, Dijital İçerik Üreticisi ve Dizi/Filmin en iyilerinin seçildiği “Best Of Rumeli” Ödülleri Cemal Reşit Rey’de düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen “Best Of Rumeli” ödül töreni için 17’si Ana kategoride belirlenen adaylar ve Özel ödüllerle birlikte toplam 25 ödül verildi. 2018 yılından beri Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen ödül törenine bu yıl da ilgi büyük oldu ve Rumeli, Balkan kökenli ünlü isimlerin katılımıyla tören yıldızlar geçidine döndü .

Sunuculuğunu şarkılarıyla ve oyunculuğuyla gönüllerde taht kuran Suzan Kardeş ile Radyocu ve sunucu Yusuf Emin’in birlikte gerçekleştirdiği “Best Of Rumeli” ödülleri için 978 bin kişi oy kullandı.

Demirören Medya Grubu, Radyo D, Dream Türk Radyo sponsorluğunda gerçekleştirilen “Best Of Rumeli” ödül töreni Dream Türk Tv ve Makedonya Devlet Televizyonu MRT3 tarafından canlı olarak yayınlandı.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen “Best of Rumeli, görkemli bir organizasyonla Balkan ve Rumeli kökenli başarılı isimleri ödüllendirdi.

Demirören Medya Grubu Radyo D, Dream Türk Radyo sponsorluğunda Cemal Reşit Rey Salonunda düzenlenen Best Of Rumeli 2024 ödülleri yıldızlar geçidine döndü. Best Of Rumeli ödül töreninde, ünlü isimler geceye katılarak ödüllerini aldılar.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “RUBAFED Onur Ödülü”nü aldığı törende yaptığı konuşmayla ayakta alkışlandı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için yaptığı “PARLA” marşıyla gönüllerde taht kuran Norm Ender’de, “RUBAFED Özel Ödülünün” sahibi olurken, konuşmasıyla ve seslendirdiği “PARLA” marşıyla salonda hem duygusal hem coşku dolu anlar yaşattı.

Makedonyalı ünlü sanatçı Big Mama’nın onur konuğu olarak katıldığı ve sahnede en sevilen şarkılarını seslendirdiği gecede Umut Akyürek, TRT Sanatçısı Havva Karakaş, oyuncu Selviye Hürriyet, Meral Konrat, Yazar Ayşe Kulin, Bilim İnsanları Prof. Dr. Celal Şengör ve eşi ile Prof. Dr. Hüseyin Bağcı konuklar arasındaydı.

Balkan ülkelerinden önemli misafirlerin de hazır bulunduğu “Best Of Rumeli” ödül törenine, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Kuzey Makedonya Başkonsolosu: İdris Fazliovski, Kosova Başkonsolosu, Suzana Novabrdaliju, karadağ başkonsolosu Jelena Grbovic, Bosna konsolosu, enisa Komar, Bulgaristan konsolosu Borislav Dimitrov, Avcılar Belediye Başkanı Borislav Dimitrov ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu katıldılar.

Bu yıl rekor sayıda oy kullanıldığını açıklayan RUBAFED Başkanı Kamuran Atakan, açılış konuşmasında şunları söyledi : “Bu yıl 17’si Ana kategoride ve 8 tanesi Özel kategoride olmak üzere 25 ödülü, onurla sahiplerine takdim ettik. 978 bin kişinin oy kullanması sonucu belirlenen “Best Of Rumeli” ödülleri; her yıl hem Türkiye’de hem Balkan ülkelerinde büyük heyecanla beklenen bir organizasyon haline geldi.

Rumeli ve Balkan kültürünün tanınmasına, zenginleşmesine katkıda bulunan çok özel isimlere de özel ödül verdik. Bunun yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yıl da müzik eğlence ve folklor gösterileri ile geceye katılanlara Balkan şöleni yaşatmak istedik.

Best of Rumeli; Türkiye Cumhuriyeti Sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca Rumeli – Balkan göçmeni arasında ( Yazar, oyuncu, sporcu, ses sanatçısı, sosyal medya fenomeni, kültür elçisi, gazeteci, sunucu ) gibi birçok alanda sanata ve kültüre hizmet ederek ün yapmış değerli kişilere halk oylaması sonucu ödül verilen ve büyük prestij kazanmış bir ödül törenidir”.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN MİLYONLARCA RUMELİ’Lİ VE BALKAN ÜLKELERİNDE YAŞAYAN TÜRKLER “BEST OF RUMELİ”DE GÖNÜL BAĞIYLA BULUŞTU

Edirne Belediyesi bandosunun konukları karşıladığı ödül gecesinde, kokteyl ile başlayan tören, Balkan ve Rumeli halk oyunları ekiplerinin kültürel dansları ile davetlilere nostalji yaşattı. Müzik, Sinema, Tiyatro, Akademi, Spor, Edebiyat, Sosyal Medya, Moda gibi bir çok alanda ünlü isimlerin katıldığı gecede müzik eğlence ve folklor gösterileri ile geceye katılanlara Balkan şöleni yaşatıldı.

DreamTürk Tv ve Makedonya Devlet Televizyonu MRT3 tarafından canlı olarak yayınlanan gecede, ödül alan ünlü isimler sunuculuğunu Hülya Albayrak’ın yaptığı Kırmızı Halı’da heyecanlarını ve aldıkları ödülle ilgili duygularını paylaştılar. Ödül töreni ise Onur Baytan tarafından seslendirilen Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkı “Bülbülüm Altın Kafeste” ile başladı.

Best Of Rumeli ödül töreninin sunucusu ve organizasyon sorumlusu Yusuf Emin’de, gece hakkında şu bilgileri verdi : “Ödül Törenimiz Rumeli Balkan Dernekleri federasyonunun önderliğinde birbirinden değerli sponsorlarımızın katkısıyla organize edilmektedir.

Bir ay boyunca www.bestofrumeli.com.tr internet adresinden oylamalar yapıldı ve akabinde kazanan isimler bu akşam, muhteşem ödül töreni gecesinde bizimle birlikteydiler.

Ödül törenimizin amacı yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapmış ve modern Türkiye Cumhuriyetinin de temellerinin atıldığı Balkan Coğrafyasından anavatanına gelmiş Rumeli Balkan göçmenlerine kültürlerini örf ve adetlerini sanatsal bir aktiviteyle hatırlatmak.

Özellikle ünlü isimlerin kendilerini ve köklerini sahnede hatırlatmaları ve bu şekilde paylaşım yapmalarının aracılığıyla Rumeli Ve Balkan Göçmeni olmanın ne denli büyük bir değer taşıdığını bizlerden sonra gelen genç jenerasyonlara aktarıyoruz”. Best Of Rumeli ödül töreninin bu yıl sunucusu olan Suzan Kardeş ise, kendisinin Balkan kökenli olduğunu söyledi ve şunları aktardı :

“Çok gurur duyuyorum, “Best Of Rumeli” ödül töreninde sizlerle bir arada olmaktan. Türkiye’de yaşayan otuz milyonu aşkın Rumeli Balkan göçmenlerinin sesi olan bu ödüller, Türkiye’den Kosova’ya, Bulgaristan’a, Makedonya’ya, Bosna Hersek’e, Arnavutluk’a, Sırbistan’a sayamadığım tüm Balkan ülkelerine gönül bağımızı, nerede olursak olalım birlikte olduğumuzu her yıl hatırlatıyor.

Hem Balkan ülkelerinde hem Türkiye’de başarılı hemşehrilerimiz, ödüllerini alırken gelecek nesile çok güzel örnek oluyorlar ve başarılarıyla gençlere umut veriyorlar. ” şeklinde konuştu.

BALKAN’LARIN VE RUMELİ’NİN YILDIZLARININ ÖDÜL HEYECANI

Uluslararası törenleri aratmayan Kırmızı Halı görüntüleri ve birbirinden değerli, başarılı ismin ödül aldığı Best Of Rumeli töreni Dream Türk ve Makedonya Devlet televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı. Ödül alan ünlülerin heyecanı sahneye yansırken, oylama sonucu en yüksek oyu alan 17 kategoride verilen ödüller ve özel ödüllerle birlikte toplam 25 ödül takdim edildi. Gecede ödül alan isimler ise ;

Özel Ödül alan isimler ise ; En İyi Balkan Sanatçısı: SENİDAH

En İyi Arnavut Sanatçı: Shkurte Fejza

En İyi Makedon Sanatçı: Suzana Gavazova

En İyi Rumeli Müziği Yapan Sanatçı: Serhat Nişli

Duayen Sanatçı: Fuat Güner

En Iyi Kadin Oyuncu: Elvan Dişli

En İyi Erkek Oyuncu: Berk Atan

En İyi dizi: Gönül Dağı Rumelinin Parlayan Yıldızı: Atakan Hoşgören

En İyi Kadın Sanatçı: Yeşim Salkım

En İyi Ekran Yüzü: Seyhan Şaşko

Rumeli Sanat Güneşi: Nuri Alço

Rumeli İkonu: Cezmi Baskın ( Osman Ağa )

En İyi Dj: Samet Kurtuluş

En İyi Yazar: Pelin Batu

En İyi Gazeteci: Nevşin Mengü

En İyi Modacı: Erol Albayrak

En İyi TV Yıldızı: Nermin Öztürk

En İyi Radyo Programcısı: İrfan Aslanhan

En İyi Sosyal Medya Fenomeni: Babanın Oğlu Kemal

En İyi Haber: Kanal D Haber

En İyi Magazin Programı: “Aramızda Kalmasın”

RUBAFED Onur Ödülü: İlker Başbuğ

RUBAFED Özel Ödülü: Norm Ender

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri