Ahu Tuğba... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Amerika'nın Miami kentindeki evinde 1 Eylül’de yaşamını yitiren Ahu Tuğba’nın cenazesi dün akşam Türk Hava Yolları’na ait Miami-İstanbul seferini yapan yolcu uçağıyla 27 gün sonunda ülkeye getirildi. Ahu Tuğba için Beyoğlu Atlas’ta anma töreni düzenlendi.

Yeşilçam'ın efsane ismi Ahu Tuğba, ABD'de birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin'in evinde 1 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba'nın cenazesi 27 gün sonunda ülkeye getirildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ahu Tuğba için Beyoğlu Atlas’ta anma töreni düzenlendi. Anjelik Calvin annesine son vedasında gözyaşlarını tutamadı ve son sözleriyle adeta yürekleri sızlattı.

VEFASIZLIĞA SİTEM ETTİ

Vefasızlıktan yakınan Anjelik annesi öldükten sonra kimsenin yanında durmadığını söyleyerek 'Allah durdu yanımızda. Değerli Türk Devleti, Mevlüt Çavuşoğlu durdu yanımızda. Başka kimse durmadı' diyerek sitem etti.

Anjelik Calvin “Toprağa verelim, duasını edelim rahatlayacağım… Çarpılacağız Allah katında” diyerek gözyaşı döktü.

'YAZIKLAR OLSUN'

Yoğun bir katılımın olmadığı törende Serpil Çakmaklı Anjelik Calvin'i bir an olsun yalnız bırakmadı. Çakmaklı “Bu şekilde uğurlanmasını şiddetle kınıyorum. Cenazenin dolup taşması lazımdı. Yazıklar olsun” diye isyan etti.

KONUŞMAKTA ZORLANDI...

Anjelik Calvin anma töreninde sahneye çıktı ve konuşmakta güçlük çekti. Anjelik 'Tabutu başında ne denir ki? Şov yapmaya gerek yok. Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız.

Sinemaya kırk yılın üzerinde emek vermiş bir kız çocuğu düşünün. Sinemayı, ülkesini koşulsuzca seven bir kız çocuğu...

Onun için buradayız' dedi ve 'konuşamıyorum affedin beni diyerek' sözlerini tamamladı.

NURİ ALÇO DA ORADAYDI

Nuri Alço, Ahu Tuğba’nın anma törenine gelen isimlerden biri oldu. Alço 'Otopsi raporunda bir şey çıkmadı.

Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli değil.' açıklamasını yaptı.

Atlas Sineması'nda düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Tuğba, Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.

'KIZIM BENİ BURADA BIRAKMA, BİR ŞEY OLURSA DEDİ'

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, "Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz, kim olursak olalım. İstiyorsa Cumhurbaşkanı, dünyanın en büyük yıldızı olalım, döneceğimiz yer Allah'ın yanı. Benim tek isteğim, hepinizden duanız. Onu seviyorsanız on saniyenizi ayırıp bir Fatiha okuyun. Başka hiçbir şey istemiyorum.

Tek isteğim sizden duanız. Gelenlerden de Allah razı olsun. Türk basınından da basın mensubu kardeşlerimizden de. Biz burada görevimizi yapmaya, toprağa vermeye, huzura kavuşturmaya geldik. Allah'a şükür olsun ki Yüce Rabbime, onu kendi doğduğu topraklara getirebildim. Gavur ellerde bırakmadım onu. Benim tek amacım annemin mezarı doğduğu ülkede olsun dua edeni olsundu" şeklinde konuştu.

Calvin, "O benim annemdi. Benim arkamdan dua eden bana Allah'ı kitabı tanıtan. Ne güzel bir anne ki; bana Kur'an-ı Kerim gibi büyük bir miras bırakmış, ahiretimi kurtarmış. Benim hakkım ona helaldir. Yaradan Rabbime şükür olsun.

Hepimize ibret olur inşallah, sevenlerimiz hayattayken onlara sarılmayı biliriz ben çünkü sarılamadım. Tek bir şey söyledi 'kızım beni burada bırakma, bir şey olursa' dedi. Onu da Allah'ın izniyle yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

'GERÇEK SAHİBİNE YOLLADIK'

Cenaze töreninde konuşan manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, "Her şeyden önce şunu bilmemiz lazım; ondan geldik ona gideceğiz. Her canlı ölümü tadacaktır. Her canlı önümü tadacaktır derken burada bir şifre var. Her canlı ölecektir demiyor, tadacaktır diyor.

Dolayısıyla Rabbim geride kalan sevdiklerine sabır ihsan eylesin. Rabbim onu cennetine nail eylesin. Peygamberimize komşu eylesin, günahları varsa eğer Rabbim affetsin inşallah. Güzel bir insandı. Şimdi gerçek sahibine yolladık, sıra yavaş yavaş bize geliyor" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri