Anadolu Ateşi... 2 AY SÜRECEK ÇİN TURNESİ BAŞLIYOR!

Türkiye'nin tanıtımına yaptığı büyük katkılarla ünü dünyaya yayılan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Çin'de büyük bir turneye çıkıyor.

Daha önce Çin'e 3 defa giden Anadolu Ateşi, Aralık ve Ocak aylarında 15 şehirde 25 gösteri ile 2 ay sürecek turne için hazırlıklarını tamamladı.

Dünyada neredeyse adım atmadığı yer kalmayan ve gösterilerini her zaman kapalı gişe oynayan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, birçok ülkeden davetler almaya devam ediyor. Yeni ülkeler dışında daha önce defalarca gösteriler yaptığı ülkelerden sürekli olarak gösteri teklifi alan topluluk, Çin'de 15 şehirde yapacağı turnenin hazırlıklarını tamamladı. Dünyanın en muhteşem ve en güzel sahnelerinde binlerce kişiye Anadolu Kültürü'nü Anadolu danslarıyla anlatmaya devam ediyor.

Çin'in en büyük organizasyon kuruluşu olan Beijing Joyway Culture&Media Limited tarafından organize edilen Çin Turnesi, Aralık ve Ocak ayı süresince devam edecek. İlk olarak 2002 yılında Çin'e giden topluluk, Çin Halk Parlamentosu'nda yaptığı 2 gösteriyle burada sahneye çıkan dünyanın ilk özel topluluğu ünvanını da hala elinde bulunduruyor. Ayrıca Anadolu Ateşi; 2005 yılında 4 gösteri ve son olarak 2010 yılında Şangay Expo Turizm Fuarı'nda 3 gösteri ile Çinlileri adeta büyüledi. Şimdi de 2 aylık turne kapsamında Çin'de 15 şehirde 25 gösteri yapacak olan topluluk, dünya ülkelerinden gelen bu yoğun ilgiye en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyor.

50 kişilik ekibiyle Çin'de turne yapacak olan topluluğun ilk gösterisi; 17-18 Aralık'ta Pekin'de, son gösterileri ise 22-23 Ocak'ta Şangay'da yapılacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; Çin'in 15 şehrinde, bazen sıcak ve tropikal iklimin, bazen de soğuk ve kış ikliminin hissedildiği bölgelerde farklı kültürlere hem kendini, hem de Anadolu kültürünü anlatmayı ve tanıtmayı hedefliyor.

Öte yandan Çin'de yapılacak gösteri tarihleri ve şehirler ise şöyle:

17-18 Aralık Pekin, 21 Aralık ShiJia Zhuang, 23 Aralık Yin Chuan, 25-26 Aralık ChengDui, 27-28-29 Aralık Guang Zhou, 31 Aralık Yang Zhou, 01 Ocak 2011 Su ZHou, 03 Ocak Hang Zhou, 05 Ocak Ning Bo, 07 Ocak'ta NanJing, 09-10 Ocak FuZhou, 12 Ocak Wuhan, 15- 16 Ocak Chongqing, 18-19-20 Ocak KunMing, 22-23 Ocak ShangHai.

Mustafa Erdoğan; "İki büyük hayalim var"

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi ziyarete gelen Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul'da bir araya gelen Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Çin ve Türkiye arasında ki ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla 'Kültür Köprüsü' toplantısı yapmışlardı.

Bu toplantıdan sonra Çin ile ilgili iki büyük hayalini paylaşan Erdoğan, "Bunlardan bir tanesi 2011 yılında dev projemiz 'Troya' ile Çin'de gösteriler yapmak. İkici hayalim ise; Nisan ayı itibariyle Çin'den dansçılarla irtibata geçerek, Türk ve Çinli dansçılarla 'İpek Yolu' adlı yeni bir gösteri hazırlamak. İlk kez böyle bir projede Türk ve Çinli dansçılar bir arada sahneye çıkıp gösteri sunacaklar. Bu gösteri; Çin'den başlayarak Avrupa'ya kadar kültürel yolculuk, bir anlamda da müzikal bir yolculuk olacak. Şimdi 2 ay süresince 15 şehirde 25 gösteriyle sahnede olacağız. Bu gösteriler için özel olarak hazırlandık. Biz bu tip turneleri birçok ülkede yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri