"Anadolu Ateşi"... AVRUPALI PARLAMENTERLER GÖSTERİYİ İZLEDİ!

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'nı devralmasından sonra Antalya'da bir araya gelen parlamenterler, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun muhteşem gösterisini izlediler.

Avrupa Konseyi, Anadolu Ateşi'ni izledi

Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Antalya'da bulunan parlamenterler, gösterinin ardından Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiler.

Dünyanın en büyük ve en hızlı dans topluluğu Anadolu Ateşi, Anadolu Kültürü'nü, Anadolu dans ve müzikleriyle tüm dünyaya anlatmaya devam ediyor. Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'nı devralmasından sonra 11-12 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılan toplantılar için 47 ülkeden gelen 150 parlamenter Anadolu Ateşi Dans Topluğu'nun 'Anadolu Ateşi Evolution' gösterisini izlediler.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve AKMP Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantılardan sonra Gloria Serenity'de ki gösteriyi izleyen yabancı milletvekilleri, hayranlıklarını gizleyemediler. Gösteri öncesi ve sonrasında parlamenterlerle sohbet eden Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, yabancı milletvekillerini ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, gösterilen büyük ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Gösteri sonrasında Anadolu Ateşi'nin dansçıları ve Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirten parlamenterler, gösteriyi olağanüstü bulduklarını ifade ettiler. AKMP Başkanı Çavuşoğlu, sahneye çıkarak Mustafa Erdoğan'a çiçek vererek teşekkür ederken, "Mustafa Erdoğan'a ve Anadolu Ateşi'ne çok teşekkür ediyoruz. 47 ülkeden gelen 150 parlamenter, Türk Kültürü'nü ve danslarını izleme şansı yakaladılar. Gösteri süresince bizden daha fazla heyecanlıydılar.

Beğenilerini anlatacak ifade bulamadılar. Bizleri en iyi şekilde temsil eden ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatan bu topluluğa ve mimarı Mustafa Erdoğan'a sonsuz minnettarlığımı belirtmek isterim. Bu akşam bizlere ve yabancı misafirlerimize çok duygu yüklü, göğsümüzü kabartan dakikalar geçirttiniz. Bu imkanı sağladığınız için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Öte yandan gösteriyi izleyen yabancı parlamenterler, sık sık tezahüratlarıyla dansçılara eşlik ederken, gösterisi sonrasında da dakikalarca ayakta alkışladılar. Bu gösteriyi çok enerjik bulduklarını ifade eden parlamenterlerin ortak yorumu ise; "Dansçıların performansı olağanüstü. Türkiye'nin zenginliklerini; kostümlerle ve ortaya koydukları figürlerle anlatmaları çok etkileyici" şeklinde oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri