MÖ 1180 yılında gerçekleştiği varsayılan ve Homeros tarafından ölümsüz yapıtları İlyada ve Odysseia ile yazılı hale getirilen Troya öyküsü, 6 yıllık sahne yolculuğuna daha çok yurt dışında ve Antalya'da devam etti.
Troya Türkiye turnesi kapsamında 21 Kasım'da İstanbul Ülker Arena'da yenilediği Troya dansını sahneleyen Anadolu Ateşi dans grubu yoğun bir ilgiyle karşılandı.
"TROYA", 28 Kasım Cuma akşamı izmir'li izleyiciler ile buluşacak. Mavişehir spor salonunda sahnelenecek.
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya'nın bir bölümünde 6 yılda edinilen deneyimle değişiklik yaptıklarını dile getirdi.
Erdoğan,
" Troya'yı müzikal anlamda biraz güçlendirdik. Bana göre müzikal anlamda Türkiye'de en zenginleştirilmiş eser, Prag Filarmoni Orkestrası'nın seksen kemancısı ve vokali, Kardeş Türküler'den başlayan bağlama virtözlerinin yanı sıra, Vassilis Saleas, Gheorghe Zamfir ve Jivan Gasparyan'ın Türkiye'ye gelip bu projede yer alması müthiş bir şey.
Onların çaldığı eserlerden yeni kolajlar yaptık ve çok etkileyici oldu. Altı yıldır oynadığımız bir oyun olsa da turne için yeni koreografiler, yeni danslar ve kostümler yapıldı.
Özellikle savaş bölümlerinde daha değişik savaş sanatları teknikleri kullandık. Uzak Doğu yorumuyla daha fazla aksiyon kattık. Kadın dansları ağırlıklı bir proje.
Bu anlamda yeni bir bölüm ekledik. Çünkü Troya'lı kadınlar ve Troya öz itibariyle bir kadın hikayesi" olduğunu söyledi.