BİSİKLET PEDALLARI KADINA ŞİDDET İÇİN DÖNDÜ!..

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak adına düzenlenen etkinlikte, "Turuncu Pedalşörler" Bağdat Caddesi ve sahili turuncuya boyadı.

Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında gösterilen Lions ve Leo Kulüpleri’nden, dört kulübün düzenlemiş olduğu etkinlik büyük ilgi gördü. 

Kadına yönelik her türlü cinsel, fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetin kabul edilemez ve katlanılamaz olduğunu vurgulamak üzere İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi’ne bağlı Bağlarbaşı Lions, Beylerbeyi Lions, Salacak Lions ve Salacak Leo Kulüpleri tarafından düzenlenen etkinlik 25 Kasım Pazar günü Kalamış Parkı’ndan başlayarak Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi’ne kadar sürdü.  

BİLİNÇSİZ ŞİDDET OLMAZ 

Kadına yönelik şiddet, bir insan hakkı ihlali olup, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet olarak dört ana alanda kendini göstermektedir diyen, Anadolu Yakası Lions Klüpleri’nin Genel Yönetmen 1. Yardımcısı Ruhi Gönüllü, “Kadına yönelik hukuki ve fiili ayrımcılığın ve çeşitli gerekçelerle kadın - erkek arasındaki eşitsizlikleri korumakta direnmenin bir sonucudur.

Şiddetin önlenmesi, hem kadın hem de erkeğin, ayrımcılığa karşı çıkması ve eşitsizlikleri korumak için gerekçe aramayı bırakmasıyla başlamaktadır” dedi.

 EVLİLİK ÖNCESİ UYUMLULUK TESTİ  

Öte yandan ” Dünyayı Turuncuya boya Kadına yönelik şiddete son” etkinliğine Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Doç. Dr.  Tuğrul Kihtir ve ilçe Başkanı Osman Erbil’de destek verdi.

Kihtir Kadıköy Life’a yaptığı özel açıklamada,  son yıllarda yapılan istatistiklere göre ortalama günde 1 kadın öldürülüyor.

Bunların %40’ı Aile içi cinayetlerden oluşuyor. Bizim üzerinde durduğumuz konu bu. Malesef cezalarla şiddet azalmıyor, bunun eğitimle ilgisi var. Eski Türk geleneklerindeki kadının yerini hatırlamamız lazım.

Kadıköy için düşündüğüm projelerden biri gönüllü evlilik öncesi uyumluluk testidir. Bu tarz cinayetleri bu uyumluluk testi ile azaltmayı düşünüyoruz dedi. 

BM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ BİLDİRGESİ 

25 Kasım 1960'da Dominik lideri Rafael Trujillo'nun Mirabal kız kardeşleri öldürtmesini kilometre taşı sayan BM Genel Kurulu, 1993'te Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi'ni benimsedi ve 1999'da 25 Kasım'ı uluslararası mücadele günü ilan etti.

1999 yılından beri; hükümetlere, uluslararası örgütlere ve STK'lara,25 Kasım'da ve 25 Kasım'ı izleyen 16 gün boyunca farkındalık yaratma çağrısı yapılıyor.

Türkiye de bu çağrıya kulak veren ülkeler arasında. 25 Kasım etkinlikleri kapsamında, her yıl anıtlar ve tarihi yapılar turuncuyla boyanıyor, kapalı ve açık alanlar turuncu nesnelerle dolduruluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri