BULUŞMA`NIN GALASI YAPILDI!

`Esenler`li Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi` kapsamında çekilen `Buluşma` filminin galası yapıldı.

Esenlerli gençler tarafından çekilen 'Buluşma' filminin galasında konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, 'Bize düşen bir tane görev var. O da bu arkadaşlarımızı kendi eğitim aldıkları alanlarda bu sektörün duayenleriyle buluşturmaktır' dedi.

Esenler Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçirdiği 'Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi' kapsamında hayatlarının filmini çeken Esenlerli gençlerin çektikleri 'Buluşma' filminin galası yapıldı.

Galaya; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Zengin Kız Fakir Oğlan ve Kurtlar Vadisi dizisinden bazı oyuncular ile çok sayıda genç katıldı.

Projeye dahil olan 45 gencin çektikleri Rüya, Martı ve Düğün isimli 3 kısa metrajlı filmin birleştirilmesinden oluşan 'Buluşma' isimli uzun metrajlı filmin gösterimiyle başlayan galada, davetliler meraklı bakışlarla filmi izlediler.

Film gösteriminin ardından Proje kapsamında sinema eğitimi alan Beyza Durusoy, proje hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek, 'Bu projenin bana çok katkıları oldu. Farklı kişilerle tanıştım. Bu projeyi bana sağlayan öğretmen ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum' dedi.

SANATIN TÜKETİMİ ÖNEMLİ

AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, projeye dâhil olup hünerlerini sergileyen gençleri tebrik ederek, 'Bizim yarınlarımıza imkân verildiği zaman neler yapabileceklerini çok iyi gösteriyorlar' dedi.

Özkan, Esenler'den çıkan gençleri geleceğin yönetmen, senarist ve oyuncuları olarak görmek istediklerini vurgulayarak, projede yer alan tüm gençlere başarılarının devamını diledi.

Özkan'ın ardından konuşan İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Sorumlusu Gökhan Çoban da bu tür projelerle İstanbul?da gençlerin hayatlarında yasadığı dezavantajları azaltmayı istediklerini söyledi.

Projenin içeriği hakkında bilgi de veren Çoban, gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirip istihdam olanaklarının araştırılmasını amaçladıklarını söyledi. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Çoban, projenin Esenlere İstanbul?a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; 'Bu projeyi ilk yazarken bizi heyecanlandıran en önemli nokta şuydu: Biz Esenler'deki her bireyin kendisine bir gelecek tahayyülü çizerek, bu çizmiş olduğu gelecek tahayyülünde hayatına yeni ufuklar açması ve bu ufukları açarken özellikle bir şehirde şehir olmanın en önemli unsuru olan kültür ve sanat tüketimine teşvik etmekti' diye konuştu.

'Bir şehirde en önemli şey kültürün tüketimi ya da sanatın tüketimidir' diyen Göksu, 'Biz şehirde eğer, kültür ve sanatı gençlerimize ve insanlarımıza üretim anlamında yönlendirici bir fonksiyon üstlenebilirsek şehri kendi bulunduğu atmosferi üzerinden daha yukarı taşıyabiliriz' dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansıyla birlikte hazırlanan proje kapsamında, toplam 45 gencin projede yer aldığını söyleyen Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

'Bize düşen bir tane görev var. O da bu arkadaşlarımızı kendi eğitim aldıkları alanlarda bu sektörün duayenleriyle buluşturmaktır. Belki de bu arkadaşlarımızın içinden birkaç yıl sonra Türkiye'nin dikkatle takip ettiği jönleri çıkacak, belki yönetmenleri Türkiye'nin dikkatle takip ettiği yönetmenleri, belki kameramanları çıkacak. Ya da bu alan içinde büyük performans gösteren arkadaşlarımız çıkacak.

Şimdi biz bu arkadaşlarımızı belediyemizin imkanlarını kullanarak Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarını alarak bu arkadaşlarımız bu sektörün büyükleriyle tanıştırmamız gerekiyor. Bu sektör içinde büyüme imkanları sağlamalıyız.

Biz bundan sonra bu arkadaşlarımız için buna uğraşacağız. Çünkü biz biliyoruz ki şehri kalkındırmak ya da şehre bir aşamaya ileri götürmek şehrin insanını kalkındırmakla mümkündür.'

HAYATIN SİLGİSİ YOK

'İnsanı ihya ederseniz insan şehri inşa eder' diyen Göksu, bu açıdan Esenler'de her bir gencin elinden tutmak istediklerini belirterek, bu projenin projeye yerel kalkınmayı ve sosyal kapasiteyi arttırma anlamında çok önem verdiklerini ifade etti.

Bu ülkenin hangi imkânları varsa bu imkânları Esenler halkının hizmetine sunacaklarını söyleyen Göksu, hayata geçirdikleri 1453 genç, 1453 lider projesini de hatırlatarak konuşmasına devam eden Göksu, ilçenin her bir sokağında bir lider genç yetiştirmek istediklerini söyledi.

Göksu?dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, 'Bugün burada bu gençlerimizin hazırladığı filmleri seyrettik. Bunlar tabi birer başlangıç' dedi.

Programın gerçekleştiği Otağ-ı Hümayun binasına dikkat çekerek konuşmasına devam eden Ünal, 'Aslında bu bina bana Fatih'i hatırlatıyor.

Çünkü Fatih'in yaşadığı dönemi düşünürsek bugünümüze uyarlayacağımız çok şey var. Fatih'in döneminde bir dayanışma vardı, arkadaşlık vardı. Fatih'in askerleri, bir inancı bir arkadaşlığı temsil ediyor' dedi.

Gençlere tavsiyeler vererek konuşmasına devam eden Ünal, 'Sizler de bir eser bırakacaksınız. Arkadaşlık, azim, cesaret ve şimdiye kadar kimsenin başvurmadığı yöntemlere başvurarak ses getirmek çok önemli. İleride çok iyi sinema senaristi yönetmeni, oyuncu olarak rol alacaksınız.

Unutmayın hayatın silgisi yok. Siz eser, senaryo yazarken şunu düşüneceksiniz: Hayata kurşun kalemle mi yoksa tükenmez kalemle mi yazı yazıyorsunuz. Yoksa sizden sonra yaşayacak olan eserler mi bırakacaksınız' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, proje kapsamında eğitim alan gençlere sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri