BURSA'DA FESTİVAL ZAMANI!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nca düzenlenen 48. Uluslararası Bursa Festivali 12 Haziran-4 Temmuz 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Fantazi müzik şarkıcısı Kibariye caz grubu Rosenberg Trio ile aynı sahnede olacak.

Festival süresince Bursa; Loreena McKennitt, Ahmet Özhan, Emel Sayın, Kibariye&Trio Rosenberg, Kubat, Aşkın Nur Yengi, Rafet El Roman, Funda Arar, MFÖ ve Fatih Erkoç gibi ünlü isimleri ağırlayacak.

Senfoniyle açılacak halk danslarıyla kapanacak

Bu yıl 48'incisi düzenlenen Bursa Festivali, 12 Haziran'da Burak Tüzün yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın (BBDSO) Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği açılış konseriyle başlayacak. Klasik müzik ve caz tutkunlarının yakından tanıdığı Tuncay Kayış ve Golden Trombone da açılış gecesine renk katacak. Yaklaşık bir ay boyunca devam edecek festival geleneksel olarak Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile sona erecek.

13 yıl aradan sonra Loreena McKennitt geliyor

Festivalin en coşkulu gecelerinden biri 14 Haziran'da sahne alacak dünyaca ünlü sanatçı Loreena McKennitt ile yaşanacak. Uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye'ye gelecek olan Kanadalı vokalist, arpist ve piyanist McKennith hayranlarıyla Bursa'da buluşacak.

Ahmet Özhan ve Emel Sayın'la alaturka gecesi

Türk müziğinin iki dev ismi Ahmet Özhan ve Emel Sayın, Türk Sanat Müziği sevenlere nostalji dolu bir gece yaşatırken, müzik kariyerini ABD'de sürdüren Ömer Faruk Tekbilek bağlama, ney, darbuka ve def gibi enstrümanlarla vereceği konserle bütün toplumların kardeşliği mesajını müziğiyle dile getirecek.

Kibariye caz grubu Rosenberg Trio ile aynı sahnede

Bursa Festivali proje konserler serisine Kibariye ve Hollandalı caz grubu Rosenberg Trio'yu buluşturarak devam edecek. Kibariye ve Rosenberg Trio uzun zamandan beri birlikte provalar yaparak özel konser için hazırlanıyor.

Mehter, Halk Dansları Topluluğu, İstanbul Sazendeleri, Balaban Kafkas Orkestrası, Darb Türk Ritimleri Topluluğu, Sema Topluluğu, Mevlevi Müziği ve Nedim Nalbantoğlu gibi Türkiye'de müzik sanatının önde gelen isimlerinin içerisinde yer aldığı Gül ve Lale konseptli kültür projesiyle, unutulmaz bir görsel ve işitsel şölen izlenecek. Kubat, Aşkın Nur Yengi, Rafet El Roman, Funda Arar, MFÖ ve Fatih Erkoç gibi ünlü isimler festival coşkusunu artıracak. Kırk Ney Bir Nefes ile neyzenler buluşması gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri