CAMA HAYAT VEREN GENÇ TASARIMCILAR, ÖDÜLLENDİRİLDİ !..

Türkiye'nin lider cam eşyası markasının bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Cam Küre Tasarım Yarışması’nın ödülleri, The Ritz Carlton’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Haber; Mehmet KARADEMİR

Üniversite öğrencilerinin tasarımlarıyla yaratıcılığını konuşturduğu yarışmanın kazananlarına ödüllerini  Paşabahçe Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli takdim etti.

Genç tasarımcıların yeteneklerini sergileyebilecekleri bir kanal yarattıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Emre Bozbeyli, “Tıpkı cam ustalığının geleceğe taşınmasında üstlendiğimiz sorumluluk gibi genç tasarımcıların cesaretlendirilmesinin de ülkemizin cam alanında daha da ileriye gitmesinin ön koşullarından biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

‘İhtiyacını Camdan Tasarla’ konulu ‘Cam Küre Tasarım Yarışması’nda gençler, değişen yaşam mekanları ve olanaklarla birlikte çevreye duyarlı, sürdürülebilir, üretilebilir, uygulama kolaylığı sunan ve yenilikçi tasarımlar hazırladı.

Yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 13 üniversitenin Tasarım, Seramik ve Cam Bölümleri ile Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden 62 başvuru geldi.

Yarışmanın jüri üyeleri Tasarımcı Dr. Oya Akman, Tasarımcı Sertaç Ersayın, Tasarımcı Erdem Akan, Paşabahçe Pazarlama Grup Müdürü Ülkü Berna, Paşabahçe Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli, Paşabahçe Planlama Direktörü Enis Bibioğlu ve Paşabahçe Ürün Tasarım Şefi Umut Karaca, genç tasarımcılardan gelen 62 başvuruyu değerlendirerek, finalistleri belirledi.

Yarışmanın birincisi Balkan Karışman ‘Mira Masaüstü Kablo Düzenleyici’ tasarımıyla 10 bin TL, ikincisi Müge Eroğuz ‘Moka Külah’ tasarımıyla 7 bin 500 TL ve üçüncüsü Burak Koçak ‘Otto’ tasarımıyla 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Yarışmada, ‘Sphera’ tasarımıyla Yasemin Dönmez, ‘Candlight’ tasarımıyla Açelya Kırmalı ve Djian adlı tasarımıyla Mustafa Kaya ise 2 bin 500 TL’lik mansiyon ödülü kazandı.

 “Küresel bir marka olarak, her kültüre, her pazara özel ürün tasarlıyoruz” Paşabahçe Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli, yarışmaya yoğun ilgi gösteren gençlerin tasarımlarından çok etkilendiklerini ve karar vermekte oldukça zorlandıklarını söyledi. 

Ödül töreni sonrası verilen kokteyl salonunda, ödül alan tasarımlar meraklıları ile buluştu ve kokteyl akşam saatlerine kadar devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri