Kilo vermek için yemeklerinize dikkat ediyor fakat tartıda bir oynama olmuyorsa dikkat etmeniz gereken birkaç konu daha var.
Vücudumuzda bulunan yağ yakıcı hormon (leptin)'in harekete geçtiği saat aralığı gece vaktidir.
İşte bu hormonun düzgün ve aktif bir şekilde salgılanabilmesi için yemek yeme sürelerine ve saatlerine dikkat etmek gerekiyor.
"Şekersiz" olarak adlandırılan tatlandırıcıları Canan Hoca önermiyor. Canan Hoca'ya göre aspartam olarak bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden bir farkı yok.
Bu katkı maddesi vücuda girdiği zaman hareket etmek gerekmektedir ve aynı zamanda bu madde hücrelerinizde alkole dönüşmektedir.
Yani bu maddenin glukoz şurubundan hiçbir farkı yok. Aynı özelliklere sahip iki madde kanser hücrelerini beslemekte...
Vücudunuzda D vitamini eksikse zayıflamanız çok zor. Bu sebeple yaz vakti muhakkak güneşten faydalanın.
Kış vakti ise dışarıdan D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Bu süreçte bol bol tüketmeniz gereken yiyecekler; süt, balık, yumurta, tereyağı, yulaf ezmesi.
Paketli gıdalar ne yazık ki doğurganlığı azaltan ürünler arasında yer alıyor.
İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan Bayramı'nda şeker tüketimiyle ilgili uyarılar yaparken, yaz meyveleri için de bir tavsiyede bulundu: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin.
Şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Şeker yemeyin diyorum çünkü hepsinde sağlığı mahfeden mısır şurubu var. Sağlığı mahfeden mısır şurubu şekeri. Beyaz şekerden 7 kat daha fazla hücrelerimizi bozuyor. Yani 7 kat daha toksik. Karaciğerimizi yağlandırıyor. Eğer kiloluysanız, tansiyonunuz varsa, eğer şeker hastasıysanız ‘şekersizdir' adı altında sunulan hiçbir şeyi yememeniz lazım. Bizde tabii ki ikram çok önemli. Ama ayıp oluyor ikram ediyorlar diye de almak olmaz. Herkes kendi sağlığını düşünmek zorunda. Ramazan Bayramı'nda şeker yerine fındık fıstık ikram etsinler. Kuru incir, kuru kayısı, çekirdekli üzüm en sağlıklı şeyler. Çocuklara da bunları versinler şeker dağıtmak yerine. Şeker en tatlı zehirdir. Bayramımızı zehir etmeyelim.
Ben bayramdan bayrama 1 dilim baklava yerim. O da bulabilirsem tabii…
Yazın meyve çeşitliliği artıyor. Karpuz peynirle öğün geçirenler oluyor.. Meyvesiz yapamayanlara ne diyorsunuz?
Bakın yurtdışında yayınlanan bir makalede erken yaştaki obezite, çocukların öğrenmesini ve hafızasını bozuyor diyor. Hapur hupur yerseniz oluyor bunlar. Niçin meyve yemeyin diyorum Amerikan FDA verilerine göre 1950'deki bir elmada 4.5 miligram demir var. Ama 1998'de 26 elma yerseniz 0.18 miligram demir alınıyor. Sadece fruktoz içeriyor ve bütün hastalıkların sebebi bu. Onun için yemeyin diyorum. Yemeseniz ne olur ölür müsünüz? Kurtlu bulursanız yersiniz meyveleri. Fruktoz göbekte yangın yapıyor. Üstelik bir de tarım zehirleri var… Bütün hastalıkların altında bunlar yatıyor. Kalp, otizm, parkinson, alzheimer başlangıcı oluşuyor. Bunun altında insülin yüksekliği yatıyor. Un ve ekmek de dahil.