ÇILGIN YENGE 150. OYUNU KUTLUYOR!

Türk tiyatrosunun emektar oyuncusu, Abdullah Şahin tarafından geçen yıl Nisan ayında ilk kez sahnelenen `ÇILGIN YENGE' 150. oyununu kutluyor.

Gülmeye ihtiyaç duyulan dönemin oyunu

Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin kişi tarafından izlenen "Çılgın Yenge", yeni sezonda yine Profilo Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

1970 ve 1982 yıllarında sahnelendiğinde izlenme rekorları kıran Sadık Şendil'in yazdığı "Çılgın Yenge"nin yönetmenliğini Sümer Tilmaç ve Abdullah Şahin yaptı.

Aydan Şener, Soner Arıca ve Abdullah Şahin'in başrollerini paylaştığı 'Çılgın Yenge'nin diğer oyuncu kadrosunda, Fulden Akyürek, Muhlis Asan, Ortans Kıvanç, Sibel Nançin, Fatih Kurt, Pekcan Türkeş, Gülşah Yaprakçı, Buket Bulut, Gökhan Soykök ve Emin Özbey yer alıyor.

OYUN'UN KONUSU

"Kayseri eşrafından mutahasıp Sunullah Efendi, kardeşinden kalan mirası yeğenlerine dağıtmak için karısı Nudiye ve şapşal oğlu Zeynel Abidin'le İstanbul'a gelir. Dejenere bir hayat sürdükleri için mirası yeğenlerine vermek istemeyen Sunullah Efendi'nin, bu büyük mirası yeğenlerine pay etmek için bir tek koşulu vardır..."

Profilo Alışveriş ve Kültür Merkezi'nin 2. Salon'unda her hafta, Cuma 20:30, Cumartesi 20:00 ve Pazar 18:30'da tiyatro izleyiciyle buluşan Çılgın Yenge'yi gülmek isteyen herkese öneriyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri