CUMHURİYET KONULU OYUN YAZMA YARIŞMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet'imizin 85. Yılına Cumhuriyet Konulu Oyun Yazma Yarışması ve İsmet Küntay'ın yazdığı Tozlu Çizmeler adlı oyunu sahneleyerek iki büyük kültürel armağanda bulunuyor.

İBB Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet'imizin 85. yılına ithafen Cumhuriyet Konulu oyun yazma yarışması düzenliyor. "Tiyatro edebiyatına yeni ve özgün piyesler kazandırmak" isteyen İBB Şehir Tiyatroları, "Bağımsızlık, özgürlük, yurtseverlik ekseninde Cumhuriyet'imizin kuruluş değerlerinin özgün yorumları amaçlanmaktadır" cümlesiyle bu yarışmayı düzenleme amacını açıklıyor.

Yarışmada 1 büyük ödül 10 adet de özel ödül verilecektir. Yarışma çerçevesinde değerlendirilen piyeslerin yazarlarına, Büyük Ödül için, 25.000 YTL, özel ödül için (her biri için) 6.000 YTL maddi ödül verilecektir. Aynı zamanda yazarlarımın telif hakları da geçerli olacaktır. Cumhuriyet Konulu Oyun Yazma Yarışması'na ilgi duyanlar, yarışma şartnamesine 29 Ekim tarihinde adresinden ve gazetelerden ulaşabilirler.

Bu bağlamda, Cumhuriyet'imizin kuruluşunu ve ruhunu yansıtan oyunlar, İBB Şehir Tiyatroları'nın oluşturduğu ön seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve ödüllendirilecek. Cumhuriyet konulu oyun yazma yarışmasına başvurular 29 Ekim 2007 ile 23 Nisan 2008 tarihleri arasında kabul edilecek. Sonuçlar Cumhuriyet'imizin 85. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2008 tarihinde açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri