"Dünya Kurtarıcıları"... ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEYEN YARININ İZLERİ YETİŞKİNLERDEN DE TAM NOT ALDI!

Bugüne kadar 25 bin çocuğu küresel ısınma konusunda eğlendirerek bilinçlendiren Dünya Kurtarıcıları, yetişkinlere özel olarak sahnelendi

Tesco Kipa ve Unilever'in T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Yarının İzleri" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bugüne kadar 25 bin çocuğa küresel ısınmayı eğlenceli şekilde anlatan "Dünya Kurtarıcıları" adlı oyunu, bu kez profesyonel oyuncular yetişkinler için sahneledi. Seyircilerden tam not alan interaktif gösterinin sürprizi ise, Yarının İzleri projesinin yüzü seçilen oyuncu Hande Soral oldu.

Küresel ısınmanın etkileri yeni nesillerin geleceği için bir tehdit unsuru oluştururken, yarınlara sahip çıkmayı sosyal sorumluluk kabul eden Tesco Kipa ve Unilever'in T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğiyle hayata geçirilen "Yarının İzleri" projesi, ilköğretim çağındaki çocuklara küresel ısınma konulu eğitimler, tiyatro ve belgesel film gösterimleri sunarak, eğlendirirken öğretmeyi amaçlıyor. Çocuklar bu projeye aktif olarak katılarak, ekolojik ayak izlerini hesaplıyorlar. Proje kapsamında, eğlenceli ve interaktif bir eğitim sunan ve çocuklar tarafından çocuklara sergilenen "Dünya Kurtarıcıları" adlı oyun, bugüne kadar 25 bin öğrenciyle buluştu.

Öğrencilerin çok büyük bir beğeniyle izlediği ve katıldığı "Dünya Kurtarıcıları" adlı oyun, bu kez 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde profesyonel oyuncular tarafından yetişkinlere ve çocuklarına sahnelendi. Şişli Gönül Ülkü ?Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunda, Hakan Bilgin, Yosi Mizrahi, Vural Buldu ve Yağmur Kaşifoğlu'nun yanı sıra, Yarının İzleri projesinin yeni yüzü olan oyuncu Hande Soral da rol aldı. Sürprizlerle dolu oyun, özel gösterinin seyircileri tarafından tam not aldı.

Öğrenciler küresel ısınma için yarışacak

Projenin 2011 senesindeki en önemli ayaklarından birini ilköğretim okulları arasında çevreyi koruma ve küresel ısınma konularına ilişkin "Yarının İzleri Resim-Öykü-Haber Yarışması" oluşturuyor. Son başvuru tarihi 22 Mayıs 2011 olan yarışmaya ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. 3 Haziran 2011 tarihinde ödül töreni yapılacak olan yarışmada her üç dalda birinci olan öğrencilere ödül olarak dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere kamera, üçüncü olan öğrencilere ise fotoğraf makinesi verilecek. Resim dalında "Küresel Isınmanın Dünyamıza Verdiği Zararlar", Öykü dalında, "Küresel Isınmanın Dünyamız ve Hayatımız da Oluşturacağı Değişimi Anlamamız", Haber dalında ise "Çevremizde Gözlemlediğimiz Küresel Isınma Haberleri" konuları ele alınacak. Yarışma ile çocukların küresel ısınma ve etkileri hakkında bilinçlenmesi, kendilerini yaratıcı yöntemlerle ifade etme becerilerinin gelişmesi, çevrelerindeki olaylara karşı gözlemleme, duygu ve düşüncelerini ifade becerilerinin şekillenmesi hedefleniyor.

Websitesi yenilenerek interaktif hale geldi

Projenin "www.yarininizleri.org.tr" isimli, yenilenerek interaktif hale getirilen internet sitesiyle de eğitici yenilikleri ve oyunlarıyla 2011 yılı sonuna kadar 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Websitesine üye olacak çocuklar yoluyla projenin daha da ileriye gitmesini sağlayacak istatistiksel veriler oluşturulabilecek. "Yarının İzleri Resim-Öykü-Haber Yarışması"na yapılan başvurular bu websitesinden izlenebileceği gibi oylamalar da yine buradan yapılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri