Ekrem Gocay... TARİHE DİREKSİYON KIRAN ADAM!

Tam bir klasik otomobil tutkunu olan Ekrem Gocay, sahip olduğu otomobilleri anlattı

Bir otomobil tutkunu için klasik otomobil koleksiyonu yapmak en büyük mutluluk olsa gerek. Hepimiz yaşadığımız süre içerisinde farklı otomobiller kullanıp onlara bağlanmışızdır. Ancak farklı sebeplerden dolayı onlardan vazgeçmek zorunda kalmışızdır. İşadamı Ekrem Gocay, sahip olduğu koleksiyonu sayesinde hayatının farklı dönemlerinde unutulmaz anlar yaşadığı otomobilleriyle olan birlikteliğini sürdürmeye devam ediyor. Gocay'ın koleksiyonunda yer alan çok özel iki modeli sizin için seçtik.

Rolls-Royce Phantom V, ilk olarak 1959 yılında tanıtıldı. Bu modelden 1968 yılına kadar 516 adet üretildi. Silver Cloud II baz alınarak üretilen Phantom V, Silver Cloud II ile aynı V8 motora ve otomatik şanzımana sahip. Otomobilde yer alan dört ileri şanzıman, dönemin en gelişmiş seçeneklerinden biriydi. Şasisi de uzun gövdeyi desteklemesi için önemli bir güçlendirme çalışmasından geçirildi. Otomobilin ağırlığı üç tona ulaşıyor. 1963 yılında makyajlanan Phantom V, yenilenen çamurlukları ve farlarıyla dikkat çekiyor. Arka bölümde yolculuk edenlerin otomobile giriş çıkışlarını kolaylaştırmak için kapılar geriye doğru açılıyor. Konforlu yolculuklar sunmak adına süspansiyon sistemi önde helezon arkada ise yaprak yaylardan oluşuyor. Frenler kampa olarak tercih edildi.

Çok az sayıda üretildiği ve prestij sembolü olduğu için özellikle kraliyet mensupları tarafından tercih edilen otomobili kullananlar arasında Kraliçe II. Elizabeth, annesi ve Norveç Kralı (1962 yılında) yer alıyor. John Lennon da Phantom'u tercih eden ünlüler arasında.

Mercedes'in en önemli iki modelinden biri kabul edilen SL, dönemin en yenilikçi ve konforlu otomobillerinden biriydi. Markanın zirvesinde ise "Martı Kanat" olarak da bilinen 300SL Gullwing yer alıyor. İlk olarak 1963 yılında tanıtılan SL, Mercedes'in sportif yönünü simgeliyor. İkinci kuşak SL ise tavanındaki bombeden dolayı 'Pagoda' olarak ün saldı. Coupe modelinin tavanı, ortası aşağıya doğru eğimli, kapılara doğru yükselerek devam eden hatlardan oluşuyor. SL harfleri Spor ve Hafif anlamına gelen 'Sport Leicht' kelimelerinin kısaltılmasından oluşuyor.

SL serisinden 230SL, 250SL ve 280SL olmak üzere üç seçenek sunuluyor. Fotoğrafta görünen bu üstü açık güzel 280SL, aradan geçen 40 yıla rağmen görenleri hala heyecanlandırıyor ve arzulamasına neden oluyor. Yumuşak tavanı açmak için sadece özel olarak yapılmış bir kolu çekmeniz yeterli.

1968 ila 1971 yılları arasında var olan SL serisinden 23 bin 885 adet üretildi. 2.8 litrelik 6 silindirli motor, otomatik şanzımanın yardımıyla otomobilin 9.3 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Serinin en performanslı versiyonu olan 280SL koleksiyonerler tarafından da en çok tercih edilen seçeneği oluşturuyor. Her iki otomobilin fabrikadan yeni çıkmış gibi görünmesinde, restorasyon konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden olan İsak Fresko'nun katkısı çok büyük.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Magazin Dışı Haberleri