Enis Fosforoğlu hem yönetiyor, hem oynuyor... "AYYAR HAMZA" SAHNEDE...

Tiyatronun ustalarından Enis Fosforoğlu'nun yeni oyunu "Ayyar Hamza", Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sezona hızlı bir başlangıç yaptı.

Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde, 17 Ocak itibarıyla perde diyen Enis Fosforoğlu, yaklaşık üç aydan bu yana oyun üzerinde çalışıyordu. "Yetişemeyebilir" düşüncesiyle hiçbir reklam yapılmamasına rağmen, salonun tamamen dolması ve oyunun dakikalarca ayakta alkışlanması, oyunun 2010 yılına damgasını vuracağının delili?

Moliere'in "Scapin'in Dolapları"ndan uyarlandı?

Fosforoğlu'nun; 400 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada, tiyatro sanatındaki etkisini ve dehasını sürdürmekte olan büyük yazar Moliere'in eseri "Scapin'in Dolapları" oyunundan esinlenerek, günümüz Türkiye gerçeklerine uyarladığı 'Ayyar Hamza'; zengin babalarından para sızdırmak isteyen haylaz iki oğlun çabalarını ve o parayı bu defa çocuklardan almak için çeşitli organizasyonlar ayarlayan Hamza'nın etrafında geçiyor?

İki perdelik kahkaha tufanı?

Adeta kahkaha tufanı altında izleyecek olduğunuz iki perdelik bu oyun için şimdiden rezervasyonlarınızı yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Cuma akşamları saat 21.00, Pazar akşamları ise saat 18.00'de izleyebileceğiniz Ayyar Hamza'nın oyuncuları şu isimlerden oluşuyor: Doğan Dileroğlu, Korhan Karakışla, İlkay Çelebi, Yeliz Yalçın, Seda Özel, Petek Kırboğa, Soner Ergür, Can Ergen ve Enis Fosforoğlu. Sahne dekorlarını aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi Sahne, Dekor ve Kostüm Sanatları Bölümü öğrencisi de olan Emine Yalçın'ın yaptığı oyunun yönetmenlik görevi de Enis Fosforoğlu tarafından üstlenilmiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri