Türkrkcell'in gençleri bilişim sektöründeki teknoloji ve iletişim gücüyle buluşturarak daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı bulmasına destek olmak amacıyla geliştirdiği Geleceği Yazanlar projesinin Turkcell Müzik Maratonu'nda sona yaklaşıldı.
Fark yaratan fikirleriyle başarıya ulaşacak ekipler, markanın iş ortağı olma şansını yakalarken ilk üçe girenlere toplam 30 bin TL para ödülü verilecek. En fazla gelişme gösteren proje ekibi ise Cannes'da düzenlenen MIDEM Uluslararası Müzik Festivali'ne gidecek.
15 ekibin finale kaldığı yarışmada kazananlar ödüllerini maratonun son ayağının gerçekleştirileceği 23 Şubat Pazartesi günü alacak.
Mobil firmasının gençleri teknoloji alanında üretmeye yönlendirdiği mobil uygulama ve girişimcilik hareketi Geleceği Yazanlar, son olarak müzik uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla Müzik Maratonu'nu başlatmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucu maratonun 15 finalisti belli olurken; üç ekibe verilecek toplam 30 bin TL?lik para ödülünü kazanan takımlar 23 Şubat Pazartesi günü yapılacak final sunumlarında belirlenecek.
Cannes'a doğru son final...
Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilecek. Bu ekipler dışında da iş ortağı potansiyeli bulunduran ekipler, dereceye giren ekipler ile birlikte izlemeye alınacak en fazla gelişme gösteren ekip ise Cannes'da düzenlenen MIDEM Uluslararası Müzik Festivali'ne katılma hakkı elde edecek.
Yarışmada belli bir seviyeye gelerek başarı elde eden tüm ekipleri sürpriz hediyeler de bekliyor. Firmanın ayrıca 35 milyon kişiye ulaşan servisleri sayesinde katılımcılara oluşturdukları marka ile tüm Türkiye için değer yaratma fırsatı da tanıyor.
Turkcell Müzik Maratonu; katılımcıların sanatçılar, hayranlar ve müzik endüstrisinin tamamı üzerinde etkili olacak yenilikçi iş fikirlerini sürdürülebilir bir iş modeli ile hayata geçirmeleri üzerine hazırlandı.
Mobil uygulamadan web uygulamalarına, masaüstü uygulamadan fiziki ürünlere kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan projeler yarışma filtrelerinden geçerek birbiri ile eşit koşullarda yarıştılar.
Jürinin yaptığı ilk eleme sonrasında 15 ekip projeleriyle finale kaldı. Finalist projeler arasında, şarkı tahmin etme yarışmasından karaokeye, ortam ve ruh haline göre şarkı önerisi yapan uygulamadan benzer şarkıları dinleyenler arasında sosyal ağ kuran uygulamalara kadar pek çok özgün ve birbirinden parlak çalışma yer alıyor.
Ödüller 23 Şubat?ta sahibini bulacak
Jüri, maratona katılan projeleri; özgünlüğü, işlevselliği, sorunsuz çalışması, sosyal ve sektörel etkisi gibi kriterler doğrultusunda değerlendiriyor. Maratonun son halkasının tamamlanacağı 23 Şubat Pazartesi günü finalist ekipler kendilerine tanınan 5?er dakikalık süre içerisinde projelerini anlatacak. Ekiplerin sunumunun ardından jürinin yapacağı değerlendirme sonucu kazananlar açıklanarak ödülleri takdim edilecek.
FİNALE KALAN PROJELER:
Ekip:
WARBLERS
Proje:
Warblers: Twitter?a özel geliştirilen yapay zekâ aracılığıyla herkese açık hesaplarında belirli kelimeleri paylaşan kullanıcılara cevap veren bir yapı oluşturuldu. Admin panel üzerinden yapay zekânın vereceği cevaplar ve kime cevap vereceği yönetilebiliyor. İlk 24 saatte 250 takipçi kazandılar.
Ekip:
The Five Wisemen
Proje:
Feel the Mood: Ortamdaki ışık miktarı, hava durumu, sıcaklık ve lokasyon verilerini analiz ederek kişinin enerji ve huzur ölçümünü yapıyor. Sonrasında bu verilerin analizine uygun müzik önerisi yapıyor.
Ekip:
THE SONG WARS
Proje:
The Song Wars: 30 saniye şarkı dinleterek çalan şarkıyı tahmin etme oyunu. Prototip çalışıyor.
Ekip:
RHYMO
Proje:
Rhymo: Mekan müziği yönetme uygulaması...
Ekip:
BÜLBÜL
Proje:
Bülbül: Kullanıcı bu karaoke uygulaması üzerinden karaoke yapacağı şarkıyı seçerek müzikle beraber şarkısını söyleyebiliyor.
Ekip:
IKIDO
Proje:
İkido: Çocuklar için geliştirilen bu müzik uygulamasının masal, müzik ve uyku kategorileri bulunuyor.
Ekip:
APOLLO MUSIC ENGINE
Proje:
Apollo Müzik Engine: Kişisel Radyo uygulaması. Kullanıcıya mood ya da tür seçtirerek dinleyeceği müzik listesini oluşturuyor.
Ekip:
JELEYKA
Proje:
Jeleyka: Kullanıcıların yaratacakları müzik odalarında müzik yayını yapacakları bir web sitesi. Siteye gelen kullanıcı daha önce yaratılmış olan odalardan birine girerek chat yapabiliyor ve müzik dinleyebiliyor.
Ekip:
CLUBBYIO
Proje:
ClubbyIO: Müzikli sosyal ağ platformu. Kullanıcıları müzik mekân ve aktivite gibi başlıklarda bir araya getirip etkileşime girmelerine olanak sağlıyor. Kendi mix listesini seçip diğer kullanıcılarla aynı anda dinleme imkânı tanıyor. Şarkılar üzerinden chat başlatma, lokasyonu yakın olan kullanıcıları görüntüleme gibi özellikler bulunuyor.
Ekip:
Ayugon
Proje:
Bumblebeat: Şarkı sözü dizeleri ile sohbet etmeyi sağlayan anlık mesajlaşma uygulaması.
Ekip:
THE MUSICIAN
Proje:
The Musician: Çocuklara piyano çalarken doğru nota basmayı öğretmeyi hedefliyor. Mobil cihazla bluetooth üzerinden iletişim kuran bir donanıma sahip. Bu donanım çocuk piyanosu ya da orga takılarak basılan notaları uygulamaya gönderiyor. Uygulama doğru basılan her nota için puan veriyor.
Ekip:
MUSE
Proje:
Muse: Last.fm, Spotify, Fizy?de dinlenen şarkıcıları çekip benzer zevki olan kişileri eşleştiriyor ve bu eşleştirme üzerinden iletişim kurmalarını sağlıyor.
Ekip:
RESITAL
Proje:
Resital: Uygulama, müzik ve sanatsal etkinlikler ile yarışma platformlarını bir araya getiriyor.
Ekip:
DORLION
Proje:
Dorlion: Kullanıcılar jukebox benzeri müzik yayını yapılan odalarda müzik dinleyip chat yapabiliyor.
Ekip:
Arkenus
Proje:
Benim Mekanım - DJ Sensin: Mekana gitmeden önce orada ne çaldığı bilgisinin alınabildiği ve mekana giren ziyaretçinin müzik dinleme zevkinin mekan sahibi ile paylaşıldığı bir uygulama.