Hadise... 'BİZ KORKARAK MI YÜRÜYECEĞİZ SOKAKLARDA?'

Türkiye'deki kadın cinayetleri ve taciz olaylarına karşı bir tepki de Hadise'den geldi. Şarkıcı, "Biz kadınlar rahatlıkla arabamıza yürüyemeyecek miyiz?" diye sordu.

19 yaşındaki Semih Çelik, önceki gün 15.30 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da kız arkadaşı Ayşenur Halil'i (19) boğazını keserek öldürdü. Ardından 16.00'da Edirnekapı surlarına çağırdığı İkbal Uzuner'i (19) vücudunu parçalatıp başını keserek öldürdükten sonra kendini aşağı atarak intihar etti. Bu vahşet Türkiye'yi dehşete düşürdü.

Beyoğlu'nda da iki suç makinesi, bir genç kadını sokakta köşeye sıkıştırıp cinsel saldırıya yeltendi. Çevreden yetişenler kadını kurtardı. Polisin gözaltına aldığı sapıkların ifadelerinin ardından serbest bırakılması sosyal medyada büyük tepki gördü. Bunun üzerine savcılık gözaltı kararı verdi.


"BUNUN İÇİN YALVARMAK ZORUNDA MIYIZ?"

Bu korkunç olaylara tepkiler gelmeye devam ediyor. Kadınların sokakta rahat yürüyemediğini söyleyen şarkıcı Hadise de önceki akşam verdiği konserinde yaşananlara şu ifadelerle isyan etti:

"Biz ne yaşıyoruz? Biz kadınlar rahatlıkla arabamıza yürüyemeyecek miyiz? Dün akşam bir kız arkadaşımla arkadaşımızın evinde çok güzel  bir akşam geçirdik.

Sonra çıktık arabaya doğru yürüdük ve biz korktuk. Arabaya yürümek bile bizi korkutuyorsa demek ki bu ülkede çok acil bir şeyler değişmeli. Biz bunun için yalvarmak zorunda mıyız?

Biz korkarak mı yürüyeceğiz sokaklarda? Umarım devlet bizi duyuyordur. Çünkü bunu biz yapamayız. Devlet bize sahip çıkmalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri