HAYAT KADINLARI TİYATRO SAHNESİNDE...

23 yıl önce Tuncer Cücenoğlu tarafından yazılan KADINCIKLAR, Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından bu yıl "KADINCIKLAR 2007" olarak sahneye taşıdı?

Kerem Alışık, Nurseli İdiz, Songül Öden, Oya İnci, Yeşim Kızılçeç, Kadir Çermik, Ahmet Ferhat Göçmen, Ömer Duran, Derviş Tezcan ve Sakm Oyuncuları'dan oluşan 22 kişilik dev kadrosuyla Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu 20 Ekim'de perdelerini açtı?

Yönetmenliğini Galip Erdal'ın yaptığı oyunda Kerem Alışık genelev çaycısı Parlak karakteriyle bu kez tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Nurseli İdiz, Gümüş dizisinden tanıdığımız Songül Öden, Oya İnci, Yeşim Kızılçeç, Kadir Çermik, Ahmet Ferhat Göçmen, Ömer Duran ve Derviş Tezcan'ın yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin mezunları da oyunun başkahramanları arasında yerini alıyor.

Oyunda "İmam nikahından seviyeli birlikteliğe, berdelden kumaya, kumadan töreye, töreden namus cinayetine, genel kadından, dost hayatına, dost hayatından günümüze kadar gelen ve kadınların yaşama alanlarını daraltan/körelten kadınların genelevde geçen öyküleri yer alıyor. İki perdelik "Kadıncıklar" bugüne kadar birçok ödül aldı. 1983 TOBAV Birincilik Ödülü, 1984 yılında Avni Dilligil En Başarılı Yazar Ödülü, 1984 İsmet Küntay Yılın Yazarı Ödülü,

"Kadıncıklar" töre/namus cinayeti adına öldürülen kadınların anısına adanmış bir traji komik oyun.

Yönetmen: - Galip Erdal

Yazar: - Tuncer Cücenoğlu

Kostüm: - Çolpan İlhan-Faruk Saraç

PARLAK ? Kerem Alışık (Genelev çaycısı)

NERİMAN ? Nurseli İdiz

İNCİ ? Songül Oden

MEHTAP ? Oya İnci

HAYRİYE ? Yeşim Kızılçeç

APO ? Kadir Çermik

HÜSAMETTİN - Ahmet Ferhat Göçmen

BEKÇİ RÜŞTÜ ? Ömer Duran.

SITKI ? Derviş Tezcan

MÜŞTERİLER:

Gökhan Atasoy, Burak Türker, İsmail Sağır, Mahsun Yıldırım, Ramazan Ilgar, Arzu Oruç, Çisil Oral, Nihan Sevinç, Şeniz Kurultay, Ayşin Çukadar, Başak Koyuncuoğlu, Anıl Kurtuldu, Ömer Yiğitoğlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri