Şehir Tiyatroları ailesi, içinde yaşadığı toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunun bilincindedir ve iyi gününde de kötü gününde de Türk Milletinin yanındadır.
Hepimizin bildiği gibi; Türkiye Cumhuriyeti devleti uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmış ve ülkemizin güvenliğini ve bölgenin barışını sağlamak amacıyla terör unsurlarına karşı kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır.
Şehir Tiyatroları ailesi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız
Tek dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve Afrin Zeytin Dalı operasyonu sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak kurulmasıdır.
Afrin operasyonundaki asker ailelerine, yöre halkına manevi destek için 5 Mart 2018 tarihinde Hatay’da “Komik-i Şehir Naşit Bey” ve 6 Mart 2018 tarihinde İskenderun’da “Hisse-i Şayia” oyunlarımızla turne gerçekleştireceğiz.
Yönetim, sanatçı ve teknik ekibimizle gerçekleştireceğimiz bu turnede toplam 115 kişi olacağız.
5 Mart 2018 Pazartesi günü askerî karargâh ziyareti yapacak ve asker yakınlarıyla buluşacağız. Akşam saat 20.00’de “Komik-i Şehir Naşit Bey” oyunu Antakya Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
6 Mart 2018 Salı günü saat 20.00’de İskenderun Teknik Üniversitesi Salonu’nda “Hisse-i Şayia” oyunu sahnelenecek.
Şehir Tiyatroları ekibini özel uçak tahsis ederek Hatay’a ulaştıran Türk Hava Yolları’na gösterdikleri duyarlılıktan ve değerli desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
KOMİK-İ ŞEHİR NAŞİT BEY
Türk Tiyatrosu'nun önemli adlarından Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu'nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu'nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor.
20. yüzyıl gerçeğinde sinemanın giderek güçlenmesi ve yayılması, Şehir Tiyatroları'nın İstanbul tiyatro yaşamındaki yeri, yaklaşan 2. Dünya Savaşı'nın ülkeye ve sanata yansıyan zorlukları, Tuluat Tiyatrosu'nun yeni yol ayrımlarına girişi, Naşit'in tanıdığı, tanıştığı tiyatromuzun önemli
adları, Naşit'in ailesiyle ilişkisi oyunun konusu ve kurgusunda kendine yer buluyor. Yakın dönem Türk Tiyatrosu'na müzikli anlatımıyla, anılarla harmanlanan bir gözle bakan oyun bizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Gökhan Erarslan’ın yazıp Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Musa Arslanali, Rıdvan Çelebi, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.
HİSSE-İ ŞAYİA(BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)
Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan ("hissei şayia") karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor.
Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.
İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor.