"İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLARDA AİLE EĞİTİMİ"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü Salonu'nda yapılan seminerde, katılımcılara Federasyon tarafından işitme cihazı pilleri ücretsiz olarak verildi

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Çağlar Batman ev sahipliğinde düzenlenen İşitme Engelli Çocuklarda Aile Eğitimi Seminerinde, "Çocuk-Aile İlişkisi" ile "Çocuk - Öğretmen - Aile İlişkisi"'nin önemi ele alındı. İşitme engelli çocukların hayata daha iyi hazırlanmaları ve yaşam kalitelerininin arttırılması için erken teşhisin önemi vurgulandı.

İşitme engelli çocukları olan ailelerin, öğretmenlerin ve okul yetkililerinin geniş katılımıyla yapılan interaktif seminerde; Prof. Dr. Çağlar Batman'la beraber; Odyolog Ayça Çiprut (Marmara Üniversitesi), Yrd. Doç. Sezer Külekçi (Marmara Üniversitesi) gibi akademisyenler ve konunun uzmanları konuların geniş şekilde ele alınmasını sağladılar.

Seminerde ailelere; çocuklarda işitme engelinin farkına varıldığı anda neler yapılacağı, okul süreci öncesi yapılması gerekenler ve aile bireylerinin işitme engelli çocuklarına yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği hakkında geniş bilgi verildi. Ayrıca İşitme engelli bir çocuk için işitme cihazı kullanmanın önemi, kulak arkası işitme cihazlarının kullanımı ve ailelerin işitme cihazıyla ilgili evde yapılması gereken rutin işler hakkında aileler bilgilendirildi. Başta çocuklar olmak üzere, Türkiye'de işitme engellilerin hayat kalitelerinin yükseltilmesini, aile, öğretmen ve diğer ilgililerin eşgüdüm içerisinde çalışmasını sağlamayı ilk hedef olarak belirleyen İşitme Engelliler Federasyonu, Başkan Prof. Dr. Çağlar Batman ve tüm ekibiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

İşitme cihazı pil ücretleri, sosyal güvenlikten çıkarıldığı için artık Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmemektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü Salonu'nda yapılan seminerde, katılımcılara Federasyon tarafından işitme cihazı pilleri ücretsiz olarak verildi.

FOTOĞRAFTAKİLER; (soldan sağa) İşitme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Can Bulman, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Ar, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Çağlar Batman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri