İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi... ÇEHOV MAKİNESİ SERGİLENİYOR!

İçinde Çehov'un da karakter olarak yer aldığı bu şiirsel oyun, büyük bir yazarın yaşam ve ölümü arasındaki döngüde oyunların da yaratmış olduğu kendi karakteriyle buluşması biçiminde gelişiyor

Matei Visniec'in yazdığı "Çehov Makinesi" adlı oyunun çevirmeni Mete Gürman. Oyunun yönetmeni ve dramaturgu ise Müge Gürman, yönetmen yardımcısı Erkan Taşdöğen'dir. 13 Mayıs

2012'de Üsküdar Tekel Sahne'mizde prömiyer yapan oyunun dekor tasarımı Zeki Sayaroğlu, kostüm tasarımı Şirin Dağtekin'e, ışık tasarımı Akın Yılmaz'a aittir. Oyunun asistanları ise Fatih Sönmez ve İsmet Vural'dır.

Uğur Polat, Hakan Vanlı, Levent Öktem, Şahin Çelik, Erkan Taşdöğen, Nalan Okçuoğlu, Ayça Bingöl, Toygun Ateş, Fatih Sönmez, Sanem Öge, Gözde Çetiner, Alper Saldıran, Pınar Tuncagil, Arda Baykal, İsmet Vural, Didem Ertan, Aslı Özsaraç, Çağrı Şensoy, Jale Arıkan oyunda rol alan sanatçılardır.

İçinde Çehov'un da karakter olarak yer aldığı bu şiirsel oyun, büyük bir yazarın yaşam ve ölümü arasındaki döngüde oyunların da yaratmış olduğu kendi karakteriyle buluşması biçiminde gelişiyor.

Bu karakterler özünü taşımakla birlikte, ait oldukları oyundan bağımsızlaşmış, sanki uzaydan Çehov'un düşlerine düşmüş hayaller gibidirler. Farklı bir düzlemde ve farklı bağlamlarda oluşmuş sahnelerde bir araya gelirler. Çehov'un anlatmış olduğu gerçeklikleri, yazgılarını belirlediği kendi karakterlerine ve yine kendi üzerinden sorgulatması biçiminde gelişen bir tür karşılaşmalar zinciri? Bu absürd ve gerçeküstü serüvenin Çehov'dan bizlere ulaşan ve günümüz gerçekliğini de halkaları arasına alan bir zincir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri