İTÜ FASHION SHOW'09 GÖZ KAMAŞTIRDI!

2. "İTÜ FASHION SHOW", 11 Haziran 2009 tarihinde, İTÜ Taşkışla Yerleşkesinde "Banu Noyan" koreografisiyle ile gerçekleştirildi.

"Üretilebilir Tasarım" sloganıyla ve Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sanayii ile bütünleşik olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan İTÜ ? FIT Moda Tasarımı Programı, 2008-2009 akademik yılı sonunda ikinci mezunlarını vermeye hazırlanmaktadır. Bu bağlamda geleneksel hale gelen ve tüm öğrencilerimizin yıl içi çalışmalarının bir özeti niteliğinde olan 2. "İTÜ FASHION SHOW", 11 Haziran 2009 tarihinde, İTÜ Taşkışla Yerleşkesinde "Banu Noyan" koreografisiyle ile gerçekleştirildi. İTÜ FASHION SHOW'09 etkinliğine, kozmetik dünyasının lider firmaları L'Oréal Paris ve L'Oréal Professional'in yanında, Orta Anadolu T.A.Ş. ve Koton tekstil ve hazırgiyim firmaları ile Tekstil Teknoloji sektör yayını değerli katkılarıyla destek vermektedir.

Mankenlerin makyajları her zaman trend yaratıcısı ve moda öncüsü bir marka olan L'Oréal Paris Makyaj Profesyonel makyaj artistleri tarafından L'Oréal Paris makyaj ürünleri ile saçları ise L'Oréal Professional'ın kuaförleri ve ürünleri ile hazırlandı.

Dünyanın önde gelen jean ve spor giyim markalarının denim kumaş tedarikçisi olan Orta Anadolu, geleceğin başarılı tasarımcılarını desteklemekte, defilenin koleksiyonunda yer alan denim tasarımları için kumaş, dikim ve yıkama desteği vermektedir.

Hızlı moda kategorisinin öncü ismi Koton, özellikle kentli genç profesyonellerin iş hayatı dahil günün farklı zaman dilimlerinde kullanabileceği güncel modayı yansıtan ürünleri müşterilerinin beğenisine sunmak yanında; genç tasarımcı adaylarına da gönülden destek vermekte ve defilenin koleksiyonunda yer alan bazı tasarımlar için firma kumaş tedariki ve dikim alanlarındaki imkanlarını kullanıma açmaktadır.

Defilemizde görev alan mankenler; Seçkin Piriler, Eva Maya, Neslihan Yavuzcan, Berrak Deniz, Sevcihan Tunca, Nilgün Bingöl, Gaye Bileyci, Hakime Bıyık, Tuğçe Dural, İkbal Tulgar, Pınar Çınar, Özlem Doğu ve Özgür Doğu

Tekstil ve konfeksiyon sanayimizin, küreselleşen dünyada rekabet edebilir konumunu sürdürebilmesi için özgün tasarım, kalite, verimlilik, pazarlama ve dağıtım yeteneklerini daha da geliştirerek moda-marka ürünler grubuna yönelmesi bir gereklilik ve bu bağlamda moda ve marka yaratma becerisine sahip tasarımcıların yetiştirilmesi de bir zorunluk halini almıştır.

Bu gerekçeyle açılan İTÜ-FIT Fashion Design (Moda Tasarımı) Programı; İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York Devlet Üniversitesi'ne bağlı "Fashion Institute of Technology" (FIT) gibi iki köklü kurum arasında 2004 yılında yapılan işbirliği sonucunda hayat bulmuştur.

Dünyanın en iyi moda okulları arasında ilk sıralarda yer alan FIT, özellikle moda alanında eğitim veren pek çok eğitim kurumuna akademik destek vermektedir; ancak iş birliği içinde bulunduğu üniversite ve enstitüler arasında ortak diploma verdiği tek program İTÜ-FIT Moda Tasarımı Programı'dır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri