. Bu hayvanlar artık günümüzde yok ve bu bizler için iyi bir haber. Çünkü bu hayvanlar günümüzdeki hayvanlardan daha farklı ve vahşi durumdaydı. İşte günümüzde yaşamayan ve nesli tükenmiş bazı hayvanlar.
Smilodon
Smilodon ya da Kılıç Dişli Kaplan, nesli tükenmiş olan kılıç dişli kedilerden. Bu hayvanların nesli tükenmeden Amerika Kıta'sının açıklarında yaşadığı bilinmekte. Genelde grup şeklinde yaşayan bu hayvanlar, 1 erkek 10 dişi şeklinde dolaşırlardı. Smilodonların 20 cm boyundaki dişleri onu oldukça tehlikeli bir yırtıcı yapıyor. 300 kilo ağırlığa çıkabilen bu yırtıcılar saatte 50 kilometre hızla koşabiliyordu. 12 bin yıl önce Buzul Çağının sona ermesiyle nesillerinin tükendiği bilinmekte.
Hallucigennia
Hallucigenia, adeta bir hayal ürünü gibi duran ve bizim pek görmediğimiz türde bir hayvan. Bilim insanları tarafından '' evrimin uyumsuzu '' olarak görülmekte. Çünkü sahip olduğu şekli sanki başka bir dünyadan gelmiş bir yaratığa benziyor. Hallucigenia solucan benzeri bir yaratık.
Titanoboa
Meganeura
Bu böceği, günümüzde yaşayan helikopter böceklerine benzetebiliriz. Fakat bu iki böcek arasında biraz fark var, o da boyutu. Çünkü Meganeura'nın iki kanat boyu arasındaki mesafe ortalama 70 santimetreyi bulabilmekteydi. 300 milyon yıl önce bataklıklarda yaşadıkları tahmin edilmektedir.
Megalodon
Megalodon okyanusların en yırtıcı hayvanlarından biriydi. Bu canlı ortalama 20 metreyi bulan boyu, 3 metrelik çenesi ve 15-20 santimetrelik dişleriyle gerçek bir yırtıcıydı. Ortalama ağırlıkları 40 tona kadar çıkabilen bu köpek balıklarının atası hayvanın, karnını doyurmak için yemesi gereken günlük et miktarı ortalama 1 tondu.
Phorusrhacidae
Deinosuchus
80 ile 90 milyon yıl önce yaşamış ve birçok filme konu olmuş timsahların gerçeğidir. Adının anlamı '' Korkunç Timsahtır''. Büyüklüğü hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen bilim adamları bugüne kadar yaşamış en büyük timsah türü olduğunu araştırmalar sonucunda bulmuşlardır. Timsahın boyu 15 metreye kadar ağırlığı ise 600 kiloya ulaşabildiği araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.
Helicoprion
Nesli iyikide tükenmiş dediğimiz bir başka canlı çeşitidir. Bu nesli tükenen hayvan köpekbalıklarının atası konumundadır.
Andrewsarchus
Yaklaşık 36 milyon yıl önce nesli tükenen bu yırtıcı hayvan, o tarihlerde yaşayan en büyük memeliydi. Bu hayvan o kadar büyüktü ki ortalama ağırlığı 1700 kiloya kadar çıkabilmekteydi. Genelde beslenirken tutucu değillerdi. Besin değeri yüksek, ot ve ya et ne bulurlarsa yemekteydiler. Günümüzde bize büyük gelen aslanlar, bu hayvanın yanında süt dökmüş kedi gibilerdi.
Megalania
Komodo ejderinin atası konumundaki Megalania 600 kiloya kadar ulaşabilmekte ve 8 metre uzunluğa sahipti. Çok kalın deriye, ölümcül zehre ve güçlü çeneye sahip olan bu canlının bir diğer silahı ise düşmanlarının ve avlarının kemiklerini tek hamlede kırabilen güçlü kuyruğu sahip olmasıydı.