Küçük İskender... 2014 `ERDAL ÖZ EDEBİYAT ÖDÜLÜ` NÜN SAHİBİ OLDU!...

Can Yayınları`nın kurucusu Erdal Öz`ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen `Erdal Öz Edebiyat Ödülü`, önceki gece Pera Palas Oteli`nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle Küçük İskender`e verildi...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Küçük İskender'e verildi.

Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke ve Can Yayınları adına Sırma Köksal'dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl yedincisi düzenlenen ödülün, Türk şiirine getirdiği özgün soluk ve şiir dilini geliştirmesinin yanında 30 yıl boyunca duruşundaki tutarlılık nedeniyle, küçük İskender'e layık gördüğünü açıkladı.

Ödül, 02 Nisan 2014 Çarşamba günü Pera Palas'ta düzenlenen görkemli bir törenle Küçük İskender'e teslim edildi.

Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, bu yıl altı yıldır jüride bulunan Semih Gümüş'ü uğurlayıp Asuman Kafaoğlu-Büke'yi selamladı.

Mor Ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin şarkıları ile renk kattığı Pera Palas'ta düzenlenen ödül törenine, Gülriz Sururi, Bedri Baykam, Pınar Kür, Fürüzan, Mustafa Alabora, Selma Ergeç, Can Bonomo, Mor ve Ötesi-Harun Tekin, magazinkolik.com'dan Mehmet Karademir, iş, sanat, cemiyet, basın ve sanat dünyasından bir çok seçkin isim katıldı.

Tiyatro dünyasının duayeni Gülriz Sururi, magazinkolik.com'dan Mehmet Karademir'in, "Sizi yeni projelerde göremiyoruz, nerelerdesiniz? Yakın planda bir tiyatro eseri yada müzikal ile sevenlerinize merhaba diyecekmisiniz"? sorusu üzerine,

Usta oyuncu Gülriz Sururi, "5 yıldır Ankara Devlet Tiyatro'sunda sahnelenen müzikalimi İstanbul' a taşımak istiyorum, ama bu sezon hem seçim dönemi hem de kısır bir dönem olduğu için bir daha ki sezona erteledim" diyerek tiyatro severlere de müjdesini vermiş oldu.

KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?...

Küçük İskender mahlasıyla tanınan Derman İskender Över, 28 Mayıs 1964 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve beş yıl eğitim gördü.

Kendi arzusuyla bıraktığı tıp eğitimini takiben İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne de üç yıl kadar devam etti. Ağır basan sanat hayatı onu akademik ortamdan kopartarak edebiyat ve sinemaya sürükledi.

'Marjinal şair' olarak tanınmaya başlaması 1985 yılıdır. Günümüze değin bunca yıllık süreye onlarca şiir ve özgür metin, bir günlük, üç roman, iki özel derleme, bir inceleme, bir antoloji olmak üzere birçok kitap sığdırdı. Kimi Avrupa ülkelerinde çıkan antolojilerde şiirleri basıldı.

Kanada'da yayımlanan Descant adlı edebiyat dergisinin Türkiye özel sayısında, ABD'de ise Murat Nemet Nejat'ın 'eda' kavramında yoğunlaştığı Türk şairlerinden çeviri antolojisinde kendine yer buldu. 2000 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupalı Genç Şairler Yarışması'nda ( La Giovane Poesia D'europa Nel 1999 ) ilk ona girdi ve bu şairlerle birlikte kitaplaştırıldı.

Yine aynı yıl içersinde uzun zamandır sinema dalındaki jürisinde de yer aldığı Orhon Murat Arıburnu Ödülleri'nde 'Bir Çift Siyah Deri Eldiven' adlı şiir kitabıyla birincilik alarak ödüllendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri