Limak Vakfı... ZİHİNSEL VE BEDENSEL ENGELLİLER İÇİN ÇOK ÖZEL BİR OKUL!..

Eğitime yaptığı katkılarıyla dikkat çeken Limak Vakfı, Türkiye’nin en modern tasarımına ve altyapısına sahip Zihinsel ve Bedensel Engelliler Okulu için protokol imzaladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in imzaladığı protokolegöre Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak. 

Sosyal sorumluluk projelerini Limak Vakfı çatısı altında toplayan Limak Holding, eğitim başta olmak üzere bir çok alanda farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklara hizmet verecek olan Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nu hayata geçirmek için Limak Vakfı ve İstanbul Valiliği arasında bir protokol imzalandı.

İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen imza töreninde, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir protokolü imzaladı.

Törende konuşan Nihat Özdemir, “Eşim Gülseren Özdemir aydın bir eğitimci ve hayırsever bir insandı. Üniversitede Makina Mühendisliği okuyan tek kız öğrenciydi. Sonra beraber Endüstri Mühendisliği yüksek lisansı yaptık. Ardından kendisi, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde akademisyen olarak kalıp genç mühendisler yetiştirmeye devam etti. Aynı zamanda şehit ve gazilere, maddi imkansızlıklar içerisinde olan öğrencilere her zaman destek vermeye çalışan, verdiği desteklerle yardımsever yapısını ortaya koyan eşimin adına ve anısına bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik.

Türkiye’de özellikle zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızın eğitimi konusunda daha iyi ortamlar oluşturmamız gerekiyor. Limak Vakfı çatısı altında öncelikle eğitime yönelik çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Özdemir, “Ülkemizde farklı nedenlerden dolayı dezavantaj yaşayan kesimlerin eğitim imkanlarından eşit şekilde faydalanmalarını ve bu çocuklarımızı ülkemize kazandırmayı, kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Eşi Gülseren Özdemir’e ithafen bir başarı bursu programını da hayata geçirdiklerini dile getiren Nihat Özdemir, liselerdeki çok başarılı, buna karşılık maddi imkansızlık yaşayan öğrencileri, bu program ile destekleyerek daha iyi bir eğitim ve gelecek fırsatı elde etmelerini amaçladıklarını dile getirdi.

 

VELİLER VE ÖĞRETMENLER DAHİL TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ..

27 derslikli Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi toplam 270 öğrenci kapasitesine sahip olacak olan okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek.

Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim ortamının oluşturulması olacak. Ayrıca bu alanda öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları için okul bünyesinde birçok gözlem odası, gerekli tertibat ve altyapı bulunacak.

Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlanacak ve güvenlikleri için bina dış hatları yuvarlatılacak. Yaklaşık 5,000 m2 kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunacak.

Ayrıca, sınıflarda gözlem odaları, kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri