MAHMUTPAŞA FESTİVALLE ŞENLENİYOR!

Mahmutpaşa Alışveriş Festivali düzenlenen renkli açılış yürüyüşü ve defileyle başladı

553 yıllık tarihi dokusuyla İstanbul'un en eski alışveriş çarşısı olan Mahmutpaşa Çarşısı'nda bu yıl üçüncü kez organize edilen Mahmutpaşa Alışveriş Festivali'nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Sultanhamam Meydanı'ndan yola çıkan festival korteji Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin'in de katılımıyla başladı.

Mahmutpaşa Meydanı'na kadar bando ve animasyon ekibi eşliğinde yürüyen festival kortejine esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

10 liraya kadın ayakkabısı

Mahmutpaşa'nın İstanbul ekonomisi ve sosyal yaşamında önemli yeri olduğuna değinen Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin, 'İnsanlar Mahmutpaşa'da hem uygun fiyata alışveriş yapıyor; hem de tarihi yarımadanın eşsiz ambiyansını yaşıyor.

Çarşımızı daha iyi noktalara taşımak için düzenlediğimiz Mahmutpaşa Alışveriş Festivali her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor.

50 liraya pardesü, 199 liraya gelinlik ve 10 liraya kadın ayakkabısı ve 79 liraya takım elbise alabileceksiniz' dedi.

Gençleri Mahmutpaşa'ya davet etti

Tarihi yarımadada yaptıkları restorasyon ve yenileme çalışmalarını anlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, 'Burası medeniyetimizin vazgeçilmez yeri.

İnsanlar Sultanahmet'i, Kapalıçarşı'yı ve Mahmutpaşa'yı gezmeden İstanbul'u gezmiş sayılmaz. İstanbul burası zaten.

Bu tarz festivallerle biz kabuğumuzu kırıyoruz. Mahmutpaşa gelse de gelmese de, gelip alışveriş yapsa da yapmasa da herkesin gönlünde yaşıyordu.

Bütün İstanbulluların bir tarafı Mahmutpaşalıdır. Ya dedeleriniz ya da babalarınız buradan alışveriş yapmıştır.

Gençleri, dede ve babalarının alışveriş yaptığı Mahmutpaşa'ya bekliyoruz. Hem geçmişi yad edecekler, hem de en güzelini en ucuza alacaklar.

AVM'lerin kapalı havasından kurtulup insan ve esnafı tanıyacaklar' diye konuştu.

Defileye büyük ilgi

Mahmutpaşa'da yer alan mağazalar tarafından satılan gelinlikler, abiyeler, bindallılar, takım elbiseler ve damatlıklar Ece Gürsel ve İpek Tanrıyar'ın da yer aldığı defileyle tanıtıldı.

Defilenin finalinde Ece Gürsel ve İpek Tanrıyar gelinlik giyerken, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin de damat olarak onlara eşlik etti.

Defileye büyük ilgi gösteren vatandaşlar, telefonlarıyla mankenleri görüntülemeye çalıştı.

Bir ay etkinlik dolu

29 Eylül'e kadar bir ay boyunca devam edecek olan Mahmutpaşa Alışveriş Festivali kapsamında Niran Ünsal, Orhan Ölmez, Ahmet Selçuk İlkan ve Tarık Mengüç konser ve imza günlerinde sevenleriyle bir araya gelecek.

Festivalin finalinde çeyizi Mahmutpaşa esnafı tarafından hazırlanacak beş çift, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kıyacağı nikahla evlenecek.

Nikaha ünlü sanatçılarda katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri