MERHABA TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN, SOSYAL YARDIMLAŞMANIN ZİRVE AYI!

işte bu yıl da Ramazan Ayı'na kavuştuk... MAGAZİNKOLİK Ailesi olarak, tüm okurlarımıza, sağlıklı, bereketli, aydınlık ve gülücük dolu bir Ramazan Ayı diliyoruz...

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu

MERHABA sevgili okurlar!

Merhaba Toplumsal dayanışmanın, sosyal yardımlaşmanın zirve ayı!

Merhaba sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının en kutsal zemini!

Merhaba ey ramazan!

* * *

Evet, rahmet ve bereket ayı ramazan bir kez daha evlerimize misafir oluyor. Bir ay boyunca, heyecanla sahura kalkacak, gün boyu işimizde gücümüzde koşuşturacak ve aynı heyecanla akşam ezanının okunmasını bekleyeceğiz...

Dudaklarımız susuzluktan kuruyacak, ağzımız bir kuru ekmek parçasına hasret kalacak... İşte o anlarımızda dünyada bir dengenin parçası olacağız. Açlarla, susuzlarla bir olacağız...

İnsanlığın yaşadığı en büyük felaketlerin nedeni olan bencillikle, egoizmle, öfkeyle savaşacağız. Nefsimizin en hoşuna giden arzulardan oruçlu olduğumuz sürece uzaklaşacağız.

* * *

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, insanlığın en son aydınlatıcısı İslam'ın tohumlarının atıldığı bu ay, içinde "bin aydan daha hayırlı" olarak nitelenen Kadir Gecesi'nin bulunduğu, manevi değeri çok yüksek bir aydır.

Yüce Allah, Kutsal Kitabımız Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:

"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır..." (Bakara, 2/185.)

* * *

Rahmet ve bereket ayı ramazan...

O kadar bereketli ki, insanın geçmişindeki kirleri, lekeleri bir anda atıp savurma şansını yakaladığı tek ay!

Nitekim Peygamber Efendimiz, bunun müjdesini Müslümanlara, "Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır"( Buhari, Savm, 7) diyerek vermiştir.

Ramazan demek, oruç demektir.

Oruç ibadeti; insanın kararlılık, azla yetinme, dayanıklılık ve sabır gibi ahlaki güzelliklere sahip olmasına, aç kaldığı anlarda yaşadığı mücadeleyle, tok zamanlarında eline geçen nimetlerin değerini bilmesine ve aynı zamanda yoksulların, karnını doyurma endişesiyle yaşayanların hallerini düşünüp onlara merhamet ve şefkat duygularıyla bakmasına neden olur.

Bu özelliğiyle ramazan ayı, insanların kendi iç dünyalarını terbiye etmesi, yoksulları doyurup gözetmesi, sevap ve ödülün bir fırsat olarak yakalanması bakımından "rahmet" ve "bereket" ayıdır...

* * *

Öyle ise bu ilk günü başlangıç olarak kabul edelim... Giderek vahşileşen, maddiyatın her şeyin önüne geçtiği, sevgi tomurcuklarının neredeyse hiç açmadığı şu günleri bir fırsat kabul edelim ve içimizde o hiç ölmeyen masum kişiliği ortaya çıkaralım. Hem de hiç geri göndermemecesine!..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri