MERSİN TURUNÇGİL FESTİVALİ SANAT ŞÖLENİNE HAZIR!

20-21 Şubat 2010 tarihinde gerçekleşecek Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un Başkanlığında gerçekleşecek olan Turinçgil Festivali geleneksel hale gelecek.

Turunçgil üretiminde ülkemizin yaklaşık %70'ini karşılayan Mersin açısından turunçgil'in hayati önemde olduğu bilinmektedir. Sektörün ileriye taşınmasının yanında hem kent, hemde ülke ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalarda kent açısından oldukça önemli.

Turunçgil Festivalinin düzenlenmesindeki amaç; Mersin'in kent kimliğinde limon ve turunçgilin de öne çıkmasının yanında turunçgil tüketiminin arttırılarak üretimde ve tüketimde Avrupa standartlarının yakalanmayla birlikte iç piyasanın canlandırılması, kişi başına düşen tüketimin Türkiye ortalaması olan %20'lerden Avrupa ortalaması %40'lara çıkartılmasına katkı sunmak ve ürettiğimiz ürünü öncelikle kendi pazarımızda tüketmek.

Benzeri festivaller Dünya'nın bir çok şehrinde yapılmakta Mersin olarak da geç kalınan ama bu yıl yapılacak festivalle; her geçen yıl daha fazla ilgi çekecek olan bir festivale ev sahipliği yapılacak.

Festival 20-21 Şubat 2010 tarihinde gerçekleşecek. 20 Şubat Cumartesi günü hastane caddesi metropol önünde festival kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival cumhuriyet alanında son bulucak. Burada protokol konuşmalarının ardından plaket töreni, limon yatak sergisi, tiyatro gösterimi, sanatsal etkinlikler ve mini yarışmalar organize edilecek.

Saat 14:00'da ise televizyonlardan canlı yayınlanacak olan, turunç gilin konuşulacağı Mersin Kültür Merkezinde bir panel yapılacak.

Aynı esnada Cumhuriyet alanındaki etkinlikler Arslanköy Tiyatro Topluluğunun "Turunçgil Hayattır" konulu gösterisi ve Turunçgil temalı çeşitli yarışmalar ile devam edecek.

Festival etkinlikleri sadece Mersin merkez ile de sınırlı kalmayacak. Turunçgil etkinlik araçları 20 ve 21 Şubat 2010 tarihlerinde Mezitli, Erdemli, Toroslar, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde de belediyeler tarafından tahsis edilen alanlarda çeşitli etkinlikler yapacaklar.

Haber:Eyuphan Kurtçu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri