Merve Büyüksaraç... CUMHURBAŞKANI`NA HAKARETTEN MAHKEMELİK!

Türkiye eski güzeli Merve Büyüksaraç, sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a hakaretten ifade verdi.

2006 yılı Türkiye Güzeli manken Merve Büyüksaraç, kişisel Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi, adli kontrol talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Merve Büyüksaraç ile ilgili savcılığın soruşturma başlatmasının ardından, önce Asayiş Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amirliği'nde ifadesi alındı, Büyüksaraç daha sonra savcılığa ifade vermeye geldi.

MERVE BÜYÜKSARAÇ ERDOĞAN İLE İLGİLİ NE PAYLAŞTI?

Savcılık ifadesinde "Usta'nın şiir" başlıklı şiiri paylaştığını kabul eden Merve Büyüksaraç hakaret kastı olmadığını iddia etti.

Şiir bir karikatür dergisinden alıntıladığını ve hesabında paylaştığını belirten Merve Büyüksaraç, şiiri Milli Marş'tan uyarlamasını kendisinin yapmadığını söyledi. Şiiri bir süre sonra sildiğini kaydeden Merve Büyüksaraç yakın bir arkadaşının söz konusu paylaşım sebebiyle adli işlem geçirmesinden dolayı başına bir olay gelmesini istemediği için silme işlemini yaptığını söyledi.

TELEFONUNA DA EL KONULDU

Merve Büyüksaraç'ın telefonuna inceleme yapılmak üzere el konuldu. Merve Büyüksaraç ifadesi ardından adli kontrol kararı verilmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri