MSÜ ÖĞRENCİLERİ TASARLAYACAK SAYDAM TEKSTİL ÜRETECEK!

Türkiye`nin en köklü tekstil firmalarından Bursa kökenli Saydam Tekstil Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile birlikte çalışma kararı aldı.

Saydam Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Artistik Direktörü Seda Saydam'ın 2015-2016 Sonbahar-Kış koleksiyonu trendlerini Üniversitenin Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerine aktarmasıyla başlayan süreç, öğrencilerin bu trendlerle paralel Anadolu tekstil ve motiflerini araştırdıkları projelere dönüştü.

Bu projeler kapsamında Türkiye?nin zengin oryantal motifleri, Saydam tekstilin koleksiyon ekibi tarafından modernize edilerek çok özel kumaşlar yaratılacak.

Konuyla ilgili olarak ?Öğrenciler hayallerindeki kumaşları bizlere ve teknik ekibimize aktardılar. Biz de hep birlikte hayata nasıl ve ne şekilde geçirebiliriz diye çalışmaya başladık? diyen Seda Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bu sezonda hayata geçecek koleksiyon; dünyanın en önemli uluslararası tekstil fuarlarından olan Premier Vision?da müşterilere sunulacak.

Bu proje beni çok heyecanlandırdı, çünkü özellikle gençlerle çalışmak insanı daha dinamik ve enerjik tutuyor. Bu proje bizim Anadolu kültürümüzün modernize edilmiş hali ve gençlerle birlikte güzel sonuçların çıkacağına inanıyorum?.

Çalışma öncesi Seda Saydam öğrencilerle tecrübelerini paylaştı, sorularını cevapladı ve onlara tekstille ilgili yaşamış olduğu anılarını anlattı.

Tam gün süren çalışma sırasında öğrenciler fabrikayı gezdiler ve öğlen saatlerinde yenilen ünlü İskender'in Kebabına; Saydam Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Saydam?ın piyanoyla seslendirdiği müzikler eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri