'NESLİ TÜKENEN HAYVANLARA EL VERİN !'

ECE Türkiye tarafından yönetilen Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi Türkiye'de ilk kez ünlü İtalyan sanatçı Guido Daniele'in seçmece işlerinden derlenen sergisine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'de ilk kez?

ECE Türkiye tarafından yönetilen Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi 02-15 Ocak tarihlerinde Türkiye'de ilk kez ünlü İtalyan sanatçı Guido Daniele'in seçmece işlerinden derlenen sergisine ev sahipliği yapıyor.

12 Ocak saat 17:00'de Türkiye'ye ilk kez gelecek olan ressam Guido Daniele, ünlü model Deniz Akkaya'ya canlı olarak el boyaması yapacağı organizasyon İletişim Danışmanı Özgür Aras'ın DJ performansıyla renklenecek.

Sergide yer alan tablodan çıkmış gibi görünen fotoğraflar, aslında hayvan şeklinde boyanan eller. Yılandan, Zürafaya, Kartaldan Aslan'a kadar birçok hayvanı, insan ellerini tuval gibi kullanarak ince ince işleyen sanatçının resimlerinden etkilenmemek mümkün değil.

1990 yılından bu yana Milano'daki stüdyosunda resimler yapan Guido'nun bir eli boyaması 1 ila 10 saat arasında sürüyor. İnsan ellerini kullanarak yaptığı değişik hayvan çalışmalarının ise dünyada başka bir örneği bulunmuyor.

İnsan elleri ile harikulade resimler yapan 61 yaşındaki İtalyan artist Guido Daniele, El boyama dışında vücut boyama, illüstrasyon, fotoğrafçılık gibi pek çok sanat alanında yer alıyor.

Dünyaca tanınan sanatçı, ayrıca hayvan hakları savunucusu bir Aktivist.

Ünlü ressamı ne bir nükleer santral bacasına tırmanırken görebilirsiniz, ne de bir feribotta bağırırken. O soyu tükenmekte olan hayvanları sanatıyla koruyor, insanları sanatıyla bilinçlendiriyor.

Guido Daniele bunu şu sözleriyle açıklıyor;

Her gün ekolojik denge için gerekli bitki ve hayvan çeşitlerinden bir kaçı dünya üzerinden yok oluyor. Tekrar büyümesi yüz yıllar alacak ormanlar yağmalanıyor. Hepimiz dünyada bu olanlara, insanoğlunun doğal kaynaklarımıza yaptıklarına tanıklık ediyoruz ve bu çok saçma. Bu sebeple sahip olduğum bu küçük fırçalarla soyu tükenmekte olan hayvanları insan ellerine boyayarak kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışıyorum.

BİLGİ:

Ünlü Ressam Guido Daniele'in muhteşem sergisi 02 ? 15 Ocak tarihleri arasında

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezinde ziyaretçileri bekliyor.

LANSMAN SHOW: 12 Ocak 2013 saat 17:00 Özgür ARAS DJ performansı ve Deniz AKKAYA el boyaması

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri