Nihat Zeybekçi... EKONOMİ BAKANI`NDAN SİNEMA VE TV DİZİ SEKTÖRÜNE DESTEK SÖZÜ !..

Es Film ve Maya Film`in 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlediği, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi`nin ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi`nin açılış konuşmalarını yaptığı panel Türkiye dizi ihracatı zirvesine dönüştü.

Es Film ve Maya Film'in 25 Ekim 2014 Cumartesi günü Intercontinental /İstanbul Bosphorus Salonu'nda düzenlediği Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmalarını yaptığı panel Türkiye dizi ihracatı zirvesine dönüştü:

Es Film ve Maya Film' in ortaklığında çekilen ve yakında TRT ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Filinta? dizisine süpervizörlük yapmaya gelen Lost dizisinin ünlü Amerikalı yönetmeni Bobby Roth, TİM?in (Türkiye İhracatçılar Meclisi) desteklediği ?Dünya Sinema ve TV Endüstrisinde Yükselen Değer Türkiye" konulu panelde konuştu.

Aralarında Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Abdurrahman Çelik, Es Film ortaklarından Serdar Öğretici, Maya Film Yönetim Kurulu Başkanı ve panelin moderatörü olan Burhan Özkan, ünlü yapımcı ve yönetmenlerimizden Birol Güven, Yavuz Özkan, Faruk Turgut, Ali Gündoğdu, İsmail Güneş, Abdullah Oğuz, Ezel Akay, Serdar Akar, Gani Müjde, Yılmaz Atadeniz ve çok sayıda oyuncunun ve sektör temsilcisinin katıldığı panelde açılış konuşması yapan Zeybekçi, Türk film, dizi, müzik, moda ve tarzının artık dünyanın birçok ülkesinde etkin olmaya başladığını belirtti.

Türk dizilerinin ihracatı ve dünyada sektör içerisinde yer alması üzerine kurulacak stratejinin kurulması için ilk adımlar atıldı.

Bakan Zeybekçi; ?Dünyanın bu coğrafyasında tüketim imkan ve kaynaklarının çok arttığı bu coğrafyada büyük bir sevinçle ben şunu gördüm. O coğrafyanın en büyük şehirlerinden birisi Dubai? Dubai'de cadde kenarındaki ya da yol ortalarında devasa büyüklükteki bilbordlarda gördüğüm manzara beni çok sevindirdi. Bizim filmlerimiz, bizim dizilerimiz, bizim starlarımız orijinal kıyafetleri ile oradaydı.

İhracatın bu türünü daha iyi desteklememiz lazım dedim. Ondan sonra, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile faaliyete koyulduk. Bizim için imkanlarla dolu olan kültür coğrafyamızda neler yapabileceğimizi ele almaya başladık. Biz Midnight Express ile ilgili algıyı yıkmak için ne yaptık? Evet bireysel anlamda çok güzel çalışmalar ve gelişmeler var ama devlet olarak biz ne yapıyoruz? diye sorduğumuzda. Evet devlet olarak biz de bir şeyler yapıyoruz, destekleme anlamında güzel şeyler yapıyoruz. Bunu arttırmamız lazım. Verdiğimiz destekleri iyi anlatmamız lazım. Film sanayi ve dizi sektörü için hangi imkânları verdiğimizi anlatamıyoruz. Ve anlatmamışız" diye konuştu.

Bakan Zeybekçi , "Biz hükumet olarak, Ekonomi Bakanlığı olarak bu toplantıdan sonra sizlerle bir araya birlikte gelerek ne yapabiliriz? Türkiye'nin özelliklerini anlatmak için dünyaya taşımak için en etkili yöntem olan film sanatıyla nasıl biz dünyaya gidebiliriz. Bunu konuşmamız gerekiyor. Çok yoğun çalışmamız gerekiyor. Ve biz bütün imkanlarımızla yani şu anda verdiğimiz desteği ki, iyi de destek vermeye çalışıyoruz, on katına çıkartarak, yirmi katına çıkartarak otuz katına çıkartarak biz varız. Yeter ki başarılı projelerle devam edelim" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri