Onur Akın… MADENCİLERE DESTEK; "YALNIZ DEĞİLSİNİZ!"

Sanatçı kişiliğinin yanı sıra toplumsal olaylara karşı duyarlığı ile bilinen Onur Akın, Ak Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler için açıklama yaptı.

İşten çıkarılan madencilere destek veren Onur Akın, Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler için açıklama yaptı.

Eylemlerinin 35. gününde Soma’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan işçilerin yanında olduğunu söyleyen Akın;

"-Fernas Madencilik işçileri 6 gündür, Bağımsız maden işçileri sendikası öncülüğünde uzun bir yürüyüşte, Ankara yolunda. Somalı maden işçisi kardeşlerimizi bu hak arama yürüyüşünde destekliyor ve taleplerinin ivedilikle karşılanmasını istiyorum. Fernas madenciliğin sahibi,Ak Parti milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nu duyarlı olmaya, sorumluluğa ve sorunları çözmeye davet ediyorum. Emek en yüce değerdir. Maden işçileri yalnız değildir! Sendikal örgütlenme suç değil, anayasal bir hak ve güvencedir " diyerek destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri