Orhan Kural... `AKLA ZİYAN İŞLER` KOMEDİSİYLE İLK KEZ TİYATRO SAHNESİNDE !..

Dünyanın en çok konferans veren isimlerinden biri olan Prof. Dr.Orhan Kural, bu kez de tiyatro sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Mesleğinde ki başarılarının yanısıra, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan çevre sorunları konusunda ki duyarlılığı, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için sıradışı haklı çıkışları ve çabalarıyla da gündemden düşmeyen Orhan Kural, bu kez yine sosyal yaralara parmak basan bir komediyle ilk kez tiyatro sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Tüketim çılgınlığı, sigara bağımlılığı, futbola harcanan zaman ve para, kadınların sosyal hayatta hak ettikleri yerlerde olamamaları, televizyon dünyasındaki seviyesizlikler gibi konuların mizahi bir dil ile sahneye taşındığı interaktif güldürü tarzında ki oyun, sosyal konulara dair tuhaflıkları gülerek ve güldürerek anlatıyor.

Dünyanın en çok konferans veren isimlerinden olan Orhan Kural, mizahi üslubu ile sosyal konulara dair tuhaflıkları usta tiyatrocular tarafından skeçler ile sahneleniyor.

Mizah damarları güçlü olan ülkemizde yaşanan konulara değinen, iyiye ve doğruya yöneltmeye çalışan, tiyatronun da gücünü kullanarak iyileştirici bir etki bırakmayı amaçlayan oyun, bilginin ışığında eğlenmenin mümkünlüğünü sunuyor.

PROJE: ORHAN KURAL

YAZAN, YÖNETEN: BARBAROS UZUNÖNER

ANLATIMLAR:ORHAN KURAL

OYNAYANLAR :

ŞEBNEM ÖZİNAL

BARBAROS UZUNÖNER

MERVE SEVİ

VOLKAN KANTOĞLU

MERVE ERDOĞAN

MÜZİKLER:YENİ TÜRKÜ

SUZAN KARDEŞ

ALİ KOCATEPE

ORHAN KURAL KİMDİR?...

1950 yılında İstanbul Nişantaşı'nda doğdu.1969 yılında Kadıköy Maarif Koleji'ni (Bugünün Kadıköy Anadolu Lisesi) bitirdi.Babası Halil Esat Kural o dönemde İstanbul Milli Eğitim Müdürü idi.1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi?'den Maden Mühendisi olarak mezun oldu.

1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimi yaptı. (Yani, ülkesine hiç masraf olmadı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi, dünyanın en iyi on üniversitesi arasında yer almaktadır.)

1978 yılında İTÜ'de Kömür Kimyası dalında Doktor unvanı aldı.Almanya'da altı ay Goethe Enstitüsü'ne devam etti.1981-82 yılları arasında DAAD bursu ile Aachen Teknik Üniversitesi'nde Kömür Teknolojisi ve Briketleme dalında çalışmalar yaptı. Çok sayıda Alman öğrencinin tezini yönetti.1982 yılında Venezuela Hükûmeti'!nin davetlisi olarak Maracaibo kentinde Kömür Teknolojisi seminerine danışman olarak katıldı.

2009 yılından itibaren İTÜ Maden Fakültesi'nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanıdır.

Gezdiği yerleri ve yakaladığı enstantaneleri, çeşitli konferanslarda, seminerlerde radyo ve televizyon programlarında da anlatan Kural bugüne kadar 170'e yakın ülkeyi gezmiş olup modern Evliya Çelebi olarak da tanınmaktadır. Halen Gezginler Kulübü Derneği başkanlığını yürütmektedir.

ESERLERİ:Büyük Dünyada Küçük Adımlar (1993), Dünya Döndükçe İnsan Gezdikçe, Bir Gezginin Dünyası ve Dünya Kalemin Ucunda, Sibirya'dan Şili'ye, Gizemli Coğrafyalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri