`Osmanlı`dan Cumhuriyet`e Çikolatanın Lezzetli Tarihi`...TÜRKİYE`NİN EN TATLI SERGİSİ!

Türkiye `nin ilk çikolata sergisi `Osmanlı`dan Cumhuriyet`e Çikolatanın Lezzetli Tarihi` Saint-Joseph Fransız Lisesinde törenle açıldı...

'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e çikolatanın lezzetli tarihi" isimli sergi, çikolatanın bilinmeyen yönlerini mercek altına alırken çikolatanın İstanbul ve Anadolu'daki yolculuğunu tarih, sanat ve çikolata severlerle buluşturdu.

Serginin açılışı bu akşam saat 19.00'da Kadıköy'deki İstanbul Saint-Jaseph Fransız Lisesinde düzenlenen törenle yapıldı.

Törene İsviçre'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı John Ruhoff, Okul Müdürü Jean Michel, serginin sponsoru olan şirketin Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Oben Akyol, serginin küratörü Saadet Özen ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan serginin kuatörü Saadet Özen, Osmanlıca kaynaklardan ve İsviçre'deki arşivlerinde uzun süren çalışmalardan sonra serginin oluştuğunu, çikolatanın bu topraklara geldiğinde Osmanlı Devleti'nin hüküm sürdüğünü belirterek 'Sergiyle birlikte bu özel lezzetin tarihine dair bir çok bilgi ve belge bir araya geldiğini belirtti.

Çikolata on dokuzuncu yüzyıldan beri bilinen bir şeydi. Osmanlı, çikolatayı ilk olarak alafranga pastanelerde sunulan, özellikle soğuk havalarda sevilen, hatta doktorların da tavsiye ettiği bir içecek olarak tanıdı 'diye konuştu.

Eğlenceli bir mekan düzenlemesiyle hazırlanan ve çikolatanın Osmanlı'dan Cumhuriyet'e uzanan hikayesinin başrol oyuncularını ve eğlenceli anekdotlarının fotoğraflarla anlatıldığı serginin açılışı yoğun ilgi gördü.

24 Ocak'a kadar açık kalacak sergi saat 09.00-19.00 saatleri arasında Saint -Joseph Fransız Lisesinde ücretsiz olarak gezilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri