OYUNCU ÖZNUR KULA ORGANİZE BİR ÇETE KURBANI MI OLDU?

Öznur Kula'nın ailesi, aniden gasp edilen ve enteresan bir şekilde çok kısa bir süre içinde bulunan araçlarını geri alamamanın şokunu yaşıyorlar.

ARABALARI GASP EDİLEN OYUNCU ŞİMDİ TAKSİCİLERİN SESİ OLACAK?

Ailesine ait ticari otomobil gasp edilmesinin ardından ertesi gün satın alındığı oto galerisinde ortaya çıkan Kula, hukuk savaşı başlatıyor. Öznur Kula, özellikle taksicilerin başına bu olayın çok geldiğini ve onların sesi olmak istediğini söyledi.

Öznur Kula'nın ailesi, aniden gasp edilen ve enteresan bir şekilde çok kısa bir süre içinde bulunan araçlarını geri alamamanın şokunu yaşıyorlar. Taksitle alınan ancak borcu henüz bitmediği için ruhsatını kendilerine devretmeyen galeriye, polis tarafından teslim edilen aracı geri alamıyorlar. Polis tarafından ruhsat sahibi olan galeriye teslim edilen taksilerini teslim almak için galeriye gittiklerinde "Biz sizi tanımıyoruz. Ruhsat bizim araç bizim." diyen galerinin bu tutumu karşısında şaşıran Kula, "Hakkımızı almak için bütün yolları deneyeceğiz" dedi. Avukatı ile gerekli işlemleri başlatan ve ihtar çeken Kula, bu sürecin çok zorlu ve masraflı olduğunu ve bu mağduriyeti yaşayan birçok kişinin özellikle maddi sorunlar yüzünden buna boyun eğmek zorunda kaldığını belirtiyor. Bunun organize suç örgütüyle karşı karşıya olduklarına inandığını söyleyen Kula, bu süreci basın ile paylaşarak başkalarının da mağdur olmasını önlemek istiyor.

Şuana kadar hep başarılı projelerle gündeme gelen oyuncu ilk kez böyle bir konu ile basınla görüşüyor. Bu süreci yaşarken aynı konumda birçok mağdurla tanışınca bu konunun dile getirilmesi gerektiğini fark eden oyuncu, "Elimizde her türlü sözleşme ve ödeme yazılarının bulunuyor. Şuan aslında suç işliyorlar ancak kendilerine o kadar güveniyorlar ki insanlarla muhatap bile olmuyorlar. Biz bu aracı eninde sonunda alacağımızı biliyoruz ancak buna bir dur denmesini gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu konuyu tüm detayları ile paylaşmak istedim. Galeriden araç alan herkesin başına bu olay gelebilir ancak ben birçok taksicinin bunu yaşadığını gördüm. O yüzden onların sesi olmak istiyorum." dedi.

YAŞANAN OLAYIN DETAYLARI:

OYUNCU Öznur Kula, babası ve ağabeyinin senetle kiraladığı ticari taksi plakası ve satın aldığı otomobili 5 kişi tarafından gasp edildi ve bulununca anlaşmaları gereği hala ruhsat sahibi olan galeriye teslim edildi. Gasp edilen otomobilin ertesi gün galeride ortaya çıkması ve galerinin otomobili teslim etmemesinin organize bir suç örgütü ile karşı karşıya olduklarını gösterebileceğini belirten Öznur Kula, "Bu insanlar mafyacılık oynuyor. Biz hakkımızı aramak için bütün yolları deneyeceğiz. Ancak, bizim gibi mağdur olan ama sesini çıkarmayan insanlar da var" dedi ve devam etti " Babam Seyit Kula ile abim Tezcan Kula birlikte geçtiğimiz yıl Oto Center Galericiler Sitesi'ndeki Barbaros Ticaret Şirketi'nden Fiat marka bir otomobil satın aldı. Otomobil için 7 bin TL nakit para ödedik, geri kalan borcu 650 TL'lik 12 taksitle ödemek için anlaştık. Otomobil için kiralanan ticari taksi plakası için de aylık 3 bin 500 TL'ye anlaşıldı. Bu süreçte 10 ay boyunca şirkete aylık 4 bin 150 TL ödeme düzenli olarak yapıldı. 18 Temmuz akşamı otomobil 5 kişi tarafından gasp edildi. Aynı gün polisler tarafından bulunan otomobil, henüz bütün taksitler ödenmediği için otomobilin ruhsatının tarafımıza devredilmemesi nedeniyle asıl ruhsat sahibi görünen Barbaros Ticaret Şirketi'ne teslim edildi. Otomobili teslim almak için galeriye giden babam Seyit Kula'ya galeri çalışanları, "Taksitleri ödemediğiniz ve otomobile sahip çıkamadığınız için size vermiyoruz. Hiçbir hak iddia edemezsiniz. Ruhsat bizim üzerimize" dedi. Bunun üzerine Seyit Kula, durumu bize anlattı. Hemen avukatıma danışarak otomobile el koyan şirkete ihtarname gönderdik. Şirketin otomobili teslim etmemesi durumunda ise dava açacağız. Şuan gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar ancak kanunen böyle bir hakları yok çünkü her şey sözleşmeli ve yazılı olarak elimizde bulunmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri