Kanser Haftası kapsamında Acıbadem Üniversitesi Senoloji (Meme Bilimi) Araştırma Enstitüsü’nün, meme kanserinin tanı ve tedavisinde sunacağı yeniliklere de dikkat çekmek amacıyla Pembe İzler Derneği, hastalar ve uzmanlarla birlikte önemli bir organizasyona imza attılar.
6 Nisan Cumartesi günü Vadistanbul’da gerçekleştirilen halka açık ‘flashmob ile farkındalık’ etkinliğinde; sevilen sanatçı Nilüfer’in ‘Dünya Dönüyor’ şarkısını, günün önemine dair uyarlanmış yeni sözleriyle söyleyip hep birlikte dans ettiler.
Sunuculuğunu Zeliha Sunal’ın yaptığı, geniş katılımla gerçekleştirilen etkinlikte “bilimin gücüyle daha güçlüyüz” mesajı verildi.
Ülkemizde her yıl yaklaşık 25 bin kadının meme kanseri ile tanıştığını biliyor muydunuz? Ya geçtiğimiz yıl tüm dünyada 2 milyon 200 bin kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu?
İstatistiki veriler meme kanserinin kadınlarda en yaygın görülen ve görülme yaşı gitgide düşen bir kanser türü olduğuna işaret ediyor.
Hal böyle olunca bilimsel çalışmalar da en çok bu alanda yoğunlaşıyor. İşte, meme kanserinin yanı sıra, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı gibi kadın kanserleri konusunda mücadele eden ve kanserli kadınlara destek sağlayan Pembe İzler Derneği de, bu alandaki bilimsel gelişmeleri çok yakından takip ediyor.
O gelişmelerden biri de Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü ve onun yapacağı bilimsel çalışmalar.
Bu enstitüde yapılacak araştırmalar meme kanserinin tanı ve tedavisinde önemli yenilikler sağlarken, kadın kanserleri ile mücadelesinde Pembe İzler Derneği’ne de bilimsel açıdan güç katacak.
Enstitü Meme Kanserini Gözaltına Alacak!
Etkinlikte konuşan Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Acıbadem Maslak Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, Enstitü’nün en önemli amaçlarından birisinin, meme kanserinin tanı ve tedavisine yönelik araştırmalar yapmak; yeni yöntemler geliştirerek hem meme bilimine bilimsel katkı sağlamak hem de elde edilen yenilikleri kadınların hizmetine sunmak olduğunu vurguladı.
Enstitü’nünmultidisipliner bir anlayışla meme kanseriyle ilişkili her birimi bünyesinde bulundurduğunu; yapılacak araştırmaları yurt içi ve yurtdışındaki bilim insanlarıyla da beraber gerçekleştirebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Cihan Uras şöyle konuştu:
“Enstitüsü ülkemizin meme bilimi alanında bilimsel çıtasının yükselmesine önemli katkı sağlayacak.
Yine gerek ülkemizin dört bir yanından gerekse yurt dışından hekimler, meme bilimi konusunda bu enstitüye gelerek eğitim alabilecek.”
Kadınlara Yeni Kazanımlar Sağlayacak
Etkinlikte konuşan Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş da, dernek olarak meme kanseri başta olmak üzere yumurtalık, rahim ve rahim ağzı gibi kadın kanserlerine karşı kadınlara destek olmaya devam ettiklerini, bu anlamda oldukça ses getiren çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü’nün yapacağı araştırmalarla kendi çalışmalarına bilimsel güç katacağını belirten Arzu Karataş, “Pembe İzler Derneği olarak meme kanseri ve kadın kanserleri ile mücadele ediyoruz.
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen ve görülme yaşı gittikçe düşen bir hastalık. Önümüzdeki yıllarda meme kanserinin daha da yaygın görüleceği tahmin ediliyor.
Dolayısıyla bu alanda yapılabilecek her türlü bilimsel çalışma, bu kanserin erken tanı konabilmesi ve tedavi edilebilmesi açısından son derece önemli olacak.
Bu anlamda Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü kadınlara bu mücadelede yeni kazanımlar sunacaktır” diye konuştu.