PERA'DA GERÇEK PRENS VE PRENSES HEM DE BİSİKLETLERİYLE!

Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima, İstiklal Caddesi'nde bisikletle tur attı.

Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima, iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi hedefi ile düzenlenen etkinliklere katılmak üzere 10 Kasım Cumartesi günü İstanbul'daydı.

Prens Alexander ve Prenses Máxima, kentsel tasarım ve altyapı alanında Hollanda'nın simgesi haline gelen ve günlük yaşamın doğal bir parçası olan bisikletle ulaşıma dikkat çekmek için, İstiklal Caddesi'nde bisiklete bindi.

Hollanda Kraliyeti Başkonsolosu Onno Kervers, bisiklet turu öncesinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında 400 yıldır süren ilişkilerin yeni alanlarda gelişmesini temenni ettiklerini belirterek, "Dünya tarihinin en önemli mekânlarından biri olan, muhteşem şehir İstanbul'da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birazdan, İstanbul'un büyülü caddelerinden İstiklal'de Veliaht Prens ve eşi Prenses ile bisiklet kullanacağız. Umarız İstanbullular da daha çok bisiklet kullanarak bu çevreci ve sağlıklı ulaşım aracının kentsel bir öge haline gelmesini sağlarlar." dedi.

Hollanda Sarayı'ndan Pera Palace'a gittiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde bisiklet kullanımını artırma politikası ve Amsterdam Belediyesi ile gelecek dönemlerde gerçekleştirilecek işbirliği çalışmalarını desteklemek hedefiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Prens ve Prenses, İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Başkonsolosluğu'ndan Pera Palace Otel'e uzanan yolu özel tasarım Gazelle bisikletler ile geçti. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İBB'den üst düzey yetkililer ile Yard 9, Embarq Türkiye, Royal Haskoning Group ve Bisiklet Federasyonu temsilcileri de katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri