'Rauf'... BERLİN FİLM FESTİVALİ'NDE AYAKTA ALKIŞLANDI!..

Yapımcılığını Aslan Film ve Peri Film'in ortaklaşa üstlendiği, yönetmenliğini ise Barış Kaya ile Soner Caner’in yaptığı, ‘Rauf’ filmi, Berlin Film Festival’inde büyük ilgi görüyor.

66. Berlin Film Festival’inde ‘Generation Kplus‘ kategorisinde 'Kristal Ayı' için yarışan ‘Rauf’ filmi, otoritelerden ve festival izleyicisinden tam not aldı. Senaryosunu Soner Caner'in kaleme aldığı, baş rollerinde ise Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz, Şeyda Sözüer ve Veli Ubiç'in  yer aldığı 'Rauf'un film müziğini ise 'Büyü' adlı parçasıyla Model grubu besteledi. Prömiyer sonrası ayakta alkışlanan ve izleyicileri gözyaşlarına boğan 'Rauf' filminin başrol oyuncusu Alen Hüseyin Gürsoy ise festivalin ilgi odağı oldu. 

Savaşlarda Çocuklar Acı Çekiyor 

  Filmin yönetmenliğini üstlenen Barış Kaya ve Soner Caner, büyük ilgi gören prömiyer sonrası yaptıkları konuşmada "Güneydoğu'daki savaşı bir çocuğun gözünden ve tabutlarla anlatmak istedik. Savaşlarda en çok çocuklar acı çekiyor ama onlar her şeye karşın kendi dünyalarını kurmaya çalışıyorlar ve oyunlarını oynuyorlar. Biz bu filme başlarken barış süreci vardı, filmi çekmeye başladığımızda savaş tekrar başladı. Bir çocuğun dünyasında, özgürlük, dil, anavatan gibi kavramların ne kadar arka planda kaldığını, çocukların kendi hayatlarını mutlu bir şekilde yaşamak istediklerini anlatmaya çalıştık. Pembe çiçekler aslında barışı simgeliyor. Umarız bu savaş kısa bir süre sonra hatıralarda kalır ve barış gelir." dedi 

Dan Fainaru: Gösterişe Kaçmayan Doğru Tonu Yakalamışlar

Festivalin en ünlü eleştirmenleri arasında yer alan Dan Fainaru 'Rauffilmi için kaleme aldığı yazısında "Barış Kaya ve Soner Caner’in bu ilk uzun metrajlı filmini, ‘çocuk’ konusuna çarpıcı bir bakış açısıyla eğiliyor gibi görenler olabilirse de aslında, Kuzeydoğu Anadolu’nun uçsuz bucaksız derinliklerinde, zamanın içinde kaybolmuş küçük bir köyün sade, masum görüntüsü altında ‘insan’ dokusunu işledikleri söylenebilir. Filmin daha hemen başındaki karanlık ve seyirciyi tedirgin eden ilk karelerine baktığımızda, Berlin Film Festivalinin Generation Kplus kategorisinden çok, sanki daha olgun bir seyirciye sunulması uygun olurdu gibi görünmektedir. Barış Kaya ve Soner Caner adlı yönetmenler, savaş anlatan bir film üzerinde birlikte çalışmışlar. Biri yönetmen diğeri senaryo yazarı olarak bu ilk ortak çalışmalarında, sadece doğru bir bakış açısı yakalamakla kalmamış, hiçbir şekilde gösterişe kaçmayan minimalist bir yaklaşımı benimseyerek doğru tonu da yakalamışlardır. 

 KÜÇÜK RAUF’UN  BÜYÜK AŞK MÜCADELESİ 

 52’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Work In Progres’ dalında ödüle layık görülen ‘Rauf’, yüzlerce film arasında son 6’ya kalarak dünyanın en prestijli film festivalleri arasında gösterilen 66. Berlin Film Festivali’nde  ‘Generation Kplus‘ Kategorisinde yarışmaya değer görüldü. Çekimleri yaklaşık 1 yıl süren filmde Kars’ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf’un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alıyor. Rauf’un gri dünyasında tek hedefi bu aşkın sembolü haline gelen Pembeyi bulmak ve Zana’ya sunmaktır artık… 

ÇOCUK KAHRAMANLARIN HİKAYESİ 

Generation Kplus’  kategorisi, ana kahraman olarak çocuk ve gençleri konu alan kısa ve uzun metrajlı filmlerin ayrı ayrı yarıştığı bir kategoridir ve her iki alanın birinci seçilen filmlerine ‘Kristal Ayı’ ödülü verilir. Bu seneki ‘Generation Kplus’  kategorisi filmlerinde genel tema, bir kargaşa ortamı içinde yaşayan ve mekanlarındaki tedirginlik ve sıkışmışlığı, hayal dünyaları, arzu ögeleri ve doğaüstü unsurlar ile aşmaya çalışan genç ve çocuk kahramanlara dair hikayelerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sinema Haberleri