SARIYER BÖREĞİ UNUTULMASIN!

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'ın hayata geçirdiği 3B (Balıkçılık, Balcılık ve Börekçilik) projesi, ilçede heyecan yaratmaya devam ediyor.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'ın, Sarıyer halkına hem meslek hem de kazanç yolu sağlamak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce geliştirdiği ve hayata geçirilen Balıkçılık, Balcılık ve Börekçilik (3B) projesi, ilçede heyecan yarattı. Proje kapsamında, Sarıyer, deniz kıyısında olduğu için balıkçılık, ilçede orman bol olduğu için balcılık ve ilçenin böreği meşhur olduğu için börekçilik seçildi. Sarıyer'de halka meslek ve gelir kazandırmak için geliştirilen '3B' projesinde balcılık ve börekçilik eğitimiyle ilgili olarak Norveçli uzmanlar balıkçılık dersleri veriyor.

Kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlanacak

Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Sarıyer Böreği Hazırlama ve Kadın Girişimciliği' projesi ise Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle resmen başladı. Sarıyer böreğinin yaygınlaştırılmasını ve Türkiye geneline yayılmasını sağlamayı amaçlayan projeyle, kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlanacak. Belirlenen 100 ev hanımı, iki buçuk ay boyunca, 92 saat eğitime tabii tutulacak. Başlangıç eğitiminin sonunda ise katılımcılara sertifika verilecek.

Sarıyer böreğinin bir marka olduğunu belirten ve üç yıldır görevde bulunan Karaman, "Proje, geçtiğimiz hafta İSMEK'te 50 kursiyerin katılımıyla başladı. Başlangıç eğitiminde kursiyerlere temel eğitim verilecek ve insanlar bu konuda yetiştirilecek. Başlangıç eğitiminin ardından ikinci aşamada ise İŞ-KUR ve KOSGEB ile birleşerek projeyi genişletmeyi düşünüyoruz. İkinci aşama ise 300-400 saatten oluşacak ve daha geniş kapsamlı olacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri